CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Gündem, 09 Eylul 2025 07:20

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi  

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşun 102.yıl dönümü dolayısıyla Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, "Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni korumak için dün yedi düvele karşı nasıl durduysak, darbelere karşı nasıl durduysak, FETÖ'ye karşı nasıl durduysak, bugün de faşizme karşı aynı kararlılıkla duruyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya İl Başkanlığı tarafından bir tören düzenlendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, çok sayıda partili ve vatandaşların katılımlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Başkanı Barış Yıldız, “Mustafa kemal Atatürk bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partimizi kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Dünya siyasi hayatının en köklü partilerinden olan Cumhuriyet Halk Partimizin 102. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

“Cumhuriyet Halk Partililer değerli Atatürkçüler 102 yıllık geleneğinde Cumhuriyet Halk Partimiz temellerini 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan mücadeleden alır” diyen Yıldız, şunları kaydetti:
“Mustafa Kemal Atatürk partimizin büyük kurultaylarında okuduğu Nutuk’ta belirttiği üzere partimizin ilk kurultayı Sivas Kongresi’dir. Sivas Kongresi'nde bir taraftan bir yedi düvele karşı savaşa hazırlanan bir avuç insan, bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunu hazırlamıştır. Mustafa Kemal önderliğinde, arkasına milleti, yanına özde subayları alarak başlattığı hareket önce cumhuriyeti kurmuş ve Cumhuriyet Halk Partimiz oluşturmuştur. Önce Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olan partimizin adı daha sonra Büyük Millet Meclisi’nin toplanması ile beraber Halk Fıkrası adına dönüşmüştür. Daha sonra Cumhuriyet’in kuruluşuyla beraber Cumhuriyet Halk Fıkrası adını alan partimiz 1930'da Dil Devrimiyle beraber Cumhuriyet Halk Partisi adına almıştır.  Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan ilk genel başkanımız onursal genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük kurultaylarımızda okumuş olduğu önce dört ilkemiz, ardından iki ilkemiz de eklenerek oluşturduğu 6 ilke, 6 ok Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişmez ilkelerinin vazgeçmeyeceğimiz taviz vermeyeceğimiz ilkeleridir. Bu ilkeleri 102. yılında da daha ileri götürmek, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için mücadelemiz sürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihine eşittir. Cumhuriyet’in yaşadığı tüm olumsuzlukları yaşamıştır. Ama kökenimiz itibariyle yedi düvele savaş vermiş bir mücadelenin ruhunun mirasını taşıyoruz. Darbeler gördük, baskılar gördük. Partimiz 1980 darbesiyle kapatıldı.”

Onlarca zulme uğramalarına rağmen altı oktan da Mustafa Kemal'den de Cumhuriyet Halk Partisi’nden de vazgeçmediklerini dile getiren Yıldız, “Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni korumak için dün yedi düvele karşı nasıl durduysak, darbelere karşı nasıl durduysak, FETÖ'ye karşı nasıl durduysak, bugün de faşizme karşı aynı kararlılıkla duruyoruz. Türkiye demokrasine kara bir leke sürülmüştür. Türkiye'de demokrasiye Tayyip Erdoğan eliyle darbe yapılmıştır. İlk defa darbelerde bile yaşanmayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına gelmiş, il başkanlığına atanan kayyum polis zoruyla, işgal edilircesine, hükümet emriyle partimiz dün işgale uğramıştır. İstanbul’da il başkanlığımıza işgal emri veren hükümete sesleniyoruz; Kenan Evren’in faşizminden korkmayanlar sizin de faşizminizden korkmazlar ve FETÖ’ye teslim olmayanlar size de teslim olmazlar. Mücadelemizi hepsine karşı kararlılıkla sürdürmeye bir kez daha söz veriyoruz. Bizleri öyle il binamızı basarak neyin bedelini ödettirmeye çalıştılar biliyoruz. Hazmedemedikleri Büyük Ortadoğu Projesinin, İsrail'in, Amerika'nın uşaklarının hazmedemedikleri bu ülkenin kurucu iradesinin Atatürkçülerinin, Cumhuriyetçilerin, Milliyetçilerinin yerel seçimde birinci parti olmasıdır. Ve ilk yapılacak seçimde birinci parti olmasından korktukları için saldırmaktalardır. Bunun da hep birlikte farkındayız. Ama bu halka sözümüz var; halkı, iktidarın zulmünden, yoksulluktan, baskısından daha da ileri gidiyorum faşizmden biz kurtaracağız” diye konuştu. 

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yaptırılmayan bir ortamda hiç kimse siyaset yapabilmeyi beklemesin” diyen Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi'ne işgalde bulunanlar ve maalesef o faşist iktidarın işbirlikçileri tarihin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin birer kara lekesi olarak hatırlanacaktır. Kayyumla koltuk sevdasına düşen hainler işbirlikçi olarak anılacak ve bu partide hiçbir zaman yer edilemeyeceklerdir. Bugün iktidar eliyle, zorbalıkla, kuvvetle iktidarın yargı sopasıyla iktidarın emriyle partimize yapılan baskılara göğüs gereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatacağız hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bir kez daha 102. kuruluş yıldönümümüzde bir defa daha haykırıyoruz. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk yaşasın cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İsmet İnönü Anıtı’na çelenk sunumunda bulunduktan sonra yaptığı konuşmada, “Türkiye tarihinin kurucu partisi dünya tarihinin en köklü partilerinden biri Cumhuriyet Halk Partisi 102 yaşında, kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere iki büyük eserlerini emanet etmişti. O iki büyük esere sahip çıkmak için bugün buradayız. O iki büyük eserim birisi Cumhuriyet birisi Cumhuriyet Halk Partisi. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde güzide subaylar başta olmak üzere, o dönemin en önemli subayları büyük milletimizin desteğiyle başlatmış oldukları Kurtuluş Savaşı ve nihayetinde kurduğumuz Cumhuriyet. Sivas Kongresi'ndeki Anadolu ve Müdafa-i Hukuk Cemiyeti biziz Cumhuriyet Halk Fırkası biziz Cumhuriyet Halk Partisi biziz 102 yıldır cumhuriyet ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Demokrasi mücadelemizi hep birlikte devam ettireceğiz.
Türkiye Cumhuriyeti’mizin Milli Şefi, Lozan'ın büyük diplomatı, Türkiye'nin en önemli siyaset adamlarından biri, büyük komutan, ikinci genel başkanımız Mustafa İsmet İnönü'nün heykelinin önündeyiz. O büyük komutanı bugün burada tekrardan anıyoruz. İsmet Paşa'nın Malatyalı hemşerileri olarak bizler söz veriyoruz; bugün uğradığımız baskıları da hatırlatarak dün uğradığımız baskınları da hatırlatarak söz veriyoruz; İsmet Paşa'nın nasihatini tutacağız “namuslularda namussuzlar kadar cesur olmalıdır” diyen İsmet Paşa'nın o sözünü tutacağız o namussuzlardan daha cesur olacağız. Bugün kayyumlara baskılarla adaleti sopa haline getirip bize saldıranlardan korkmuyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde oynanan tüm oyunlar eş zamanlı Cumhuriyet Halk Partisi’ne de uğramıştır. Tüm darbelerde ilk baskın yapılan yer Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İlk kapatılan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ama 102 yıldır dünya siyaset genelinde bıkmadan usanmadan cesurca var olan tek partiyle cumhuriyet halk partisidir. Birileri bu gelenekten gelenleri korkuturuz, yıldırırız, vaz geçiririz sanıyorsa İsmet Paşa'nın sözünü tekrar ediyorum bizler o namussuzlardan daha cesuruz. Bizleri bu süreçte tek üzen şey gözümüzden sakındığımız polisimizle askerimizle karşı karşıya gelmektir. Maalesef iktidarın emri üzerine binamızı basanlara da aramızda Cumhuriyet Halk Partisi geleneğine ihanet edip, bir koltuğa oturmak için kayyuma AKP'ye sığınanlara da yazıklar olsun. 
Hem Malatya'da hem İstanbul’da hem Türkiye’nin dört bir yanında hele de genel merkezde AKP eliyle bu partide oturacağınız hiçbir koltuğun bu milletin Cumhuriyet Halk Partilerin gözünde bir değeri yoktur” ifadelerine yer verdi. 
Varsa ancak dün Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiğiniz hizmeti kirletmiş olursunuz. O hainlere biz emri Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz Gençliğe Hitabesi rehberimizdir. Gençlere söylediği Bursa Nutku rehberimizdir. Bizler korkacak, yılacak değiliz. 

Meselemiz sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne uygulanan antidemokratik yöntemler değildir. Mesele dün yapılan iş Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine darbedir. İktidara muhalif olan herkesi göreve çağırıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaya çağırıyorum. Onlardan korkmadığımızı bir kez daha göstereceğiz. Bugün bu meydanda Türkiye’nin her yerinde meydanlarda belki az olarak gözüküyoruz. Ama unutmayın Mustafa Kemal Atatürk mücadeleye başladığında yanında bir avuç insan vardı. Ama 30 Ağustos Zaferi’nden sonra tüm Avrupa bir manşet attı; “Anadolu'da Kemalistler Kazandı” diye. İlk seçimde de Anadolu'da Mustafa Kemalciler, Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, Cumhuriyet Halk Partisi kazanacaktır. Türkiye demokrasisini savunmak bizlerin en temel görevidir. Bu görevi bizler kurucu iradeden Mustafa Kemal Atatürk'ten, İsmet İnönü'den alıyoruz. Onlar yedi düvelden korkmamış onlar onların geleneğinden gelenler hiçbir darbeden, FETÖ'lerden hiçbir baskıdan bugüne korkmamış. Mücadelemiz sürecek demokrasiyi bu ülkede yeniden baş tacı yapacağız.” İfadelerine yer verdi.

Gündem, 09 Eylul 2025 07:20

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN  DİRENECEĞİZ "

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ  COŞKUYLA KUTLANDJ

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ  RUHUNUN ZAFERIDIR "

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU  " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI  "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL  UN GONDEREMIYOR

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN  PROTOKOL İMZALANDI

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ  HALİNE GELDİ

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ  CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ  ( ÇGD )

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ  YEŞİLYURT İÇİN  ÇOK ÖNEMLİ

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK