AĞBABA’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
“CUMHURİYET, BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında “Cumhuriyet, bu toprakların en büyük devrimidir. O devrimin çocukları olarak, demokrasiyi, adaleti ve halk iradesini savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.
CUMHURİYET DEMOKRASİNİN İSMİDİR
Mesajında “29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 102. Yılında, hem ülkemizdeki hem de sınırlarımızdaki gelişmelere baktığımızda aydınlanma meşalesini yakıp bizlere emanet eden Cumhuriyet kadrolarının ve laik, demokratik Cumhuriyetin değerini çok daha iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullanan Ağbaba; Laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirterek, Cumhuriyetin çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.
SANDIK İRADESİNİ YOK SAYMAK HALK EGEMENLİĞİNE İHANETTİR
Ağbaba, “Cumhuriyetimizin 102. yılını kutlarken, bir kez daha demokrasimizin, özgürlüğümüzün ve hukuk devletimizin değerini anlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözü, sadece bir ilke değil, bu ülkenin varlık nedenidir. Bugün ne yazık ki bu ilkenin ruhuna aykırı uygulamalarla karşı karşıyayız. Belediyelere kayyum atamalarıyla, seçilmişlerin yerine atanmışların geçirilmesiyle, halkın iradesi yok sayılmak isteniyor. Bu anlayış, Cumhuriyetin özüne, demokrasinin temeline zarar veriyor. Sandıktan çıkan iradeyi tanımamak, Cumhuriyetin en büyük kazanımı olan halk egemenliğine ihanettir. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; hukukun üstünlüğüne, özgür bireye ve eşit yurttaşlığa dayanan bir yaşam biçimidir. Bugün adalet terazisi bozulmuşsa, yargı talimatla çalışıyorsa, basın susturuluyorsa, hiçbir yurttaşın özgürlüğü güvende değildir. Hukukun üstünlüğü, sadece muhaliflerin değil, herkesin güvencesidir.” ifadelerini kullandı.
BU ÜLKE TEK ADAM REJİMİYLE DEĞİL, HUKUKUN,ADALETİN IŞIĞINDA BÜYÜYECEKTİR
“Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkenin her köşesinde, her yurttaşın hakkını, hukukunu korumaya kararlıyız” diyen Veli Ağbaba, “ Parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek, kuvvetler ayrılığını tesis etmek, adaletin siyaset üstü bir değer olduğunu hatırlatmak zorundayız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, artık bir avuç insanın değil, 85 milyon yurttaşın söz sahibi olduğu bir Türkiye’yi kurmak boynumuzun borcudur. Bu ülke, tek adam rejimleriyle değil; hukukun, adaletin ve eşitliğin ışığında büyüyecektir.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet, bu toprakların en buyuk devrimidir "
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
