YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
Eğitim, 18 Kasım 2025 01:04
Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatlarıyla öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamak amacıyla açılan ücretsiz LGS, DYK ve YKS kursları, gençlere önemli bir destek sunmaya devam ediyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatlerinden olan “Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından planlaması ve koordinasyonu yapılan eğitim destekleri kapsamında; Yeşiltepe Seyran Mahallesinde ki Şehit Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Merkezi’nde 5’nci, 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerine DYK, 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik LGS kursları veriliyor.
KURSLARDAN 250 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR
Topsöğüt Yeşilkonak Eğitim Merkezinde ise haftasının dört günü 7’nci sınıf öğrencilerine DYK, 8’nci sınıf öğrencilerine ise LGS kursları gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte Özalper Mahallesi Rabia Parkı içerisindeki Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde ise haftanın üç günü 8’nci sınıf öğrencileri için ücretsiz LGS kurslarının yanı sıra deneme sınavları yapılıyor. Aynı merkezde açılan “Eşit Ağırlık ve Sözel” kurslarına katılan 25 öğrenciye TYT ve AYT kursları ise devam ediyor.
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KİTAP DESTEĞİ!
Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan deneyimli öğretmenler eşliğinde verilen eğitimler, öğrencilerin eksiklerini tamamlamasına, özgüven kazanmasına ve akademik başarılarını artırmasına yardımcı oluyor. Kurslardan faydalanan toplam 250 öğrenciye Yeşilyurt Belediyesi tarafından ücretsiz ders kitabı desteği sağlanırken, bunun yanı sıra deneme sınavları, rehberlik hizmetleri ve motivasyon seminerleri gibi çeşitli eğitim destekleri de sunuluyor.
Kursların oldukça verimli ve güzel geçtiğini söyleyen öğrenciler, “Yeşilyurt Belediyesi’nin açtığı LGS ve DYK kurslarından faydalanma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Alanında uzman öğretmenler eşliğinde ders çalışmak, eksiklerimizi görüp telafi etmemizi sağlıyor. Bu destek sayesinde sınavlara daha güvenle hazırlanabiliyoruz. Belediyemize, kursları organize eden yetkililere ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuşup memnuniyetlerini dile getirdiler.
YKS KURSLARI DEVAM EDİYOR
Eğitime yönelik desteklerini artırarak devam ettiren Yeşilyurt Belediyesi ayrıca, Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı “Eğitime Destek Programı” kapsamında ücretsiz YKS kurslarına ise aralıksız devam ediyor.
BAŞKAN GEÇİT; “GELECEĞİMİZİN TEMİNATLARI BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR”
Eğitimin sadece okulla sınırlı kalmadığını vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Eğitim, bir toplumun en değerli yatırım alanıdır ve biz Yeşilyurt Belediyesi olarak, gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmayı bir görev biliyoruz. İlçemizde başlattığımız ücretsiz YKS ve DYK kursları, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak, hedefledikleri üniversiteye adım adım yaklaşmalarını sağlamak amacıyla planlanmıştır. Bu kurslarımız, sadece bilgi aktarımı ile sınırlı değildir, aynı zamanda öğrencilerimize motivasyon, rehberlik ve sınav stratejileri konusunda da destek sunmaktadır. Kurslarımızın düzenlenmesinde emeği geçen Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün kıymetli personellerine ve öğretmenlerimize teşekkür ederken, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hep birlikte, Yeşilyurt’tan Türkiye’ye başarılı gençler yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.
Eğitim, 18 Kasım 2025 01:04
Yorumlar (0)
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
