ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
Gündem, 29 Kasım 2025 21:06
ALİ KAPISI DERNEĞİ ve CEMEVİ SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI
Geleneksel Abdal Musa Lokması Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Alevi–Bektaşi kültürünün temelinde yer alan sevgi, hoşgörü ve “insanı insan olduğu için sevme” anlayışı, bugün düzenlenen Abdal Musa Lokması etkinliğinde bir kez daha vücut buldu. Kadim bir gelenek olarak yüzyıllardır sürdürülerek günümüze ulaşan lokma paylaşımı, birlik ve dayanışma mesajlarıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Alevi kültürünün gönülle bakmayı ve paylaşmayı öğütleyen değerlerine vurgu yapıldı. Lokmanın sadece bir ikram değil, aynı zamanda kardeşlik, dayanışma ve bir arada yaşama kültürünün simgesi olduğu belirtildi.
Katılımcılar, lokmanın bereketinin ve paylaşımın güzelliğinin her yıl olduğu gibi bu yıl da toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade ettiler.
Geleneksel Abdal Musa Lokması’nın, geçmişten bugüne uzanan kültürel mirasın önemli bir sembolü olduğuna dikkat çekilerek, bu tür etkinliklerin toplumun farklı kesimlerini bir araya getirme açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.
Çok yoğun bir katılım oldu.
Ayrıca Abdal Musa Sultan Birlik lokmasına katılamayan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak mesaj göndermişlerdir.
Sayın Veli Ağbaba'nın mesajı,
Değerli Dostlar,
Değerli Canlar,
Partimizin 39. Olağan Kurultayı nedeniyle bugün aranızda bulunamıyorum.
Abdal Musa Birlik Lokması’nın kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Birlik Lokması adından da anlaşılacağı gibi birliği ve beraberliği simgeliyor.
Hangi bölgede bulunurlarsa bulunsunlar, hangi ocağın talibi olurlarsa olsunlar, Anadolu’nun dört bir yanında bu kültürü yaşatmak isteyenler, inananlar; doğanın yeniden canlanışını, yaşamın çoğalmasını, toprak ananın kış sürecinde bağrında sakladığı hayatı yeniden filizlendirmesini, ‘Abdal Musa aşkına’ ondan bolluk ve bereket dileyerek karşılarlar. Her yeni baharda, toprak ananın onlara zarif ve cömert davranması için Abdal Musa’yı vekil ederler, onu aracı tutarlar.
Değerli dostlar;
Bizler, kimseyi kimseden üstün görmeyiz. Her millete ortak gözle, eşit bir şekilde yaklaşırız. Alevi de bizimdir. Sünni de. Haksızlığa uğrayan kim varsa onun yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz.
Bu ülkede, tüm renklerin eşit ve özgür biçimde yaşaması için mücadelemize devam ediyor, bu mücadelede bizlere güç vereceğine inandığımız siz canları saygıyla selamlıyor, etkinlikte emeği geçen başta dernek yönetimi olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum.
Abdal Musa Birlik Lokmanızın hak katında kabul edilmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum…
Veli AĞBABA
CHP Malatya Milletvekili
************************
Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Hanımın mesajı,
Kıymetli hemşehrilerim, değerli canlar;
Ali Kapısı Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Sultan Birlik Lokması vesilesiyle gerçekleşen gönül ehli kardeşlerimizin bu anlamlı buluşmasında, önceden planlanmış yoğun programlarım nedeniyle aranızda bulunamasam da muhabbetim sizlerle beraberdir.
Bu güzel programın; Cenab-ı Hakk’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği, ilmin şehri olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)’in güzel ahlâkını; ilmin kapısı olan Hazreti Ali Efendimizin adaletini, merhametini, cesaretini; Hazreti Fatıma Validemizin nezaketini, sadakatini ve vefasını; Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin Efendilerimizin vakur duruşlarını, mücadelelerini ve fedakârlıklarını gönüllerde yaşatmasına ve 12 İmamların aziz hatıralarını yâd etmeye vesile olmasını diliyorum.
Bu lokmanın gönüllere ferahlık, hanelere bereket getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederken;
emeği geçen tüm kardeşlerime Ali Kapısı Derneği Pir Teslim Abdal Cemevi Başkanı Sayın Muhsin Topalcengiz Dede’nin şahsında teşekkürlerimi, selam ve saygılarımı sunuyorum.
Allah’a emanet olunuz.
İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK
AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ
Haber : Ali ö:turk
Gündem, 29 Kasım 2025 21:06
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
