KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
Gündem, 31 Ocak 2026 01:50
Karademir: Sanayi Koridoru İçin Milletvekilleri Fendoğlu ve Gürsel Erol ile Görüştük
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi amacıyla MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, sürecin kararlılıkla takip edildiğini söyledi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi için siyasi temaslarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Karademir, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile yaptığı görüşmede, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi sürecinin yakından takip edildiğini, Fendoğlu’nun konuyu bakanlık nezdinde gündeme taşıyacağını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğini ifade ettiğini aktardı. Karademir, Fendoğlu’nun Malatya’nın bu süreçte yer alması gerektiği yönünde açık destek verdiğini belirtti.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile yapılan görüşmede ise, yalnızca Elazığ değil, Malatya ve Diyarbakır’ı kapsayan bölgesel bir sanayi koridoru oluşturulması yönünde değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydeden Karademir, Erol’un bu konuda Meclis’te girişimlerde bulunacağını ifade ettiğini söyledi.
Açıklamasında Malatya’daki mevcut duruma da değinen Karademir, şehirde konut ve iş yerlerinin yapımının sürdüğünü, devletin ve Cumhurbaşkanı’nın tüm imkânları seferber ettiğini belirterek, fiziki toparlanmanın devam ettiğini ancak ekonomik toparlanmanın henüz sağlanamadığını vurguladı. Karademir, Malatya ekonomisinin cansız olduğunu, ticaretin ayağa kaldırılması gerektiğini ve esnaf, tüccar ile sanayicinin ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Marmara Bölgesi’ndeki sanayinin Anadolu’ya yayılması amacıyla oluşturulan sanayi koridorlarına dikkat çeken Karademir, ilk etapta 10 ilin yer aldığı bu yapının genişletileceğini belirterek, Malatya’nın önümüzdeki fazlarda mutlaka bu koridorlara dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sürecin Malatya için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Karademir, sanayi koridoruna dahil olunması halinde şehre ciddi yatırımların geleceğini ve bunun ekonomik canlanmayı hızlandıracağını kaydetti.
Karademir ayrıca, Elazığ’da milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ederek güçlü bir kamuoyu oluşturduğunu, Malatya’da da benzer bir birlikteliğin sağlanmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Malatya’da ticareti ayağa kaldıracak üç temel alanın organize sanayi, gastronomi ve turizm olduğunu belirten Karademir, ulaşım alanında ise hızlı trenin Malatya’ya kazandırılmasının şehrin toparlanma sürecini hızlandıracağını ifade etti.
Karademir, Malatya için hayal değil icraat istediklerini vurgulayarak, siyasi aktörler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi halinde Malatya’nın yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkacağına inandıklarını söyledi.
Gündem, 31 Ocak 2026 01:50
Yorumlar (0)
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
