“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “SPOR“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “ÖRNEK REKLAM · 970×90
BIST14.501
DOLAR48,08
EURO56,09
ALTIN7.165
BITCOIN3.784.650
30° MALATYA
reklam
K
Konuk Yazar
29 Nisan 2017 · 2,5B okunma

CHP TABANI NE İSTİYOR?

 

 

CHP Genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 yılından bu yana CHP genel başkanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu çok büyük umutlarla CHP ye genel başkan olmuştu. CHP yi iktidara taşıyacaktı. Demokrasi mücadelesinde CHP yi aşılmaz bir kale yapacaktı. Olmadı. Hiç bir şey değişmedi. Aksine daha da kötü oldu.

Kim ne derse desin Türkiye demokrasi mücadelesinde CHP siz bir başarı şansı yoktur. CHP tabanı demokrasiye en yakın tabandır. Demokrasi mücadelesi CHP siz olmayacağını herkes bilir.

Ancak CHP yöneticilerinin tutarsızlığı nedeniyle CHP iktidarın koltuk değnekçiliğine dönüştüğü de bir gerçek.

Nasıl mı?

İktidar partisi kendi muhalefetini etkisiz hale getirmiştir. Bu etkisizleştirmenin temel nedenlerinin birisi siyasetin alt kimliklere indirilmesidir. Sayın Kılıçdaroğlu nun cinsinin, cibilliyetinin iktidar tarafından sorgulanması bunun açık ispatıdır.

Toplumun büyük bir kesiminin eğitim seviyesini düşüktür. Kendinin alt kimlikleri içerisinde ifade eder. Bu tür siyasetlerin soncunda CHP ve onun genel başkanını dar bir etnik site içerisine sıkıştırılmıştır.

Etnik site içerisinde kümelenen toplum, CHP ye iktidar ve muhalefet etme şansı vermemektedir.

 

İşte bunun içindir ki CHP’nin YSK’ ya yaptığı itirazlarını ciddiye almamaktadır.

17-25 Aralık ve Deniz Feneri davaları ciddiye alınmamıştır.

Toplumda gittikçe CHP nin bir daha iktidar olamama kaygısı yaşanmaktadır.

Toplum CHP nin muhalefet etme gücünü kaybettiğine inanmaktadır.

CHP tabanı yarına çok karamsar bakmaktadır ve CHP de hiç bir umut belirtisi görmemektedir.

Neden mi?

Anayasa referandum sonuçları CHP için çok kötü bir sınav oldu.

900 Partili hâkimin alımını durduramadı.

Yüz binin üzerinde insanın işinde edilmesine karşı muhalefet olamadı.

Tutuklu gazeteciler için etkili olamadı.

Laik düşünen insanların devletin üst kademesinde arındırılmasında etkili olamadı.

Parlamentoyu koruyamadı.

İşçi sınıfının taşeronlaşmasına karşı etkili olamadı.

Suriye’nin emperyalistler tarafında parçalanmasına karşı etkili muhalefet edemedi.

Ülkeyi OHAL koşullarında referanduma gidişini engelleyemedi.

Avrupa, sürecinde iktidara yardımcı oldu ve OHAL sürecini her nedense savunmak zorunda kaldı.

Daha böyle yüzlerce madde saymak mümkün.

İşte tüm bu olumsuzlukların gerçekleşmesinin temel nedeni ise CHP’ nin pasif ve etkisiz muhalefet etmesi neden olarak görülmektedir.

CHP tabanı, geleceğine endişe ile bakmaktadır. CHP tabanı bu gidişle hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünmektedir.

İşte tüm bu nedenlerden dolayı CHP sil baştan yeniden yapılanması taban tarafında acilen istenmektedir.

CHP tabanı bütün hayırcıların desteğini alabilecek çok güçlü bir lider etrafında kenetleşmek istemektedir. Çünkü Ankara’nın batısının hayır demesi etnik sitelerin kırıldığına dair işaretler vermektedir.

Bizden söylemesi.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.
BAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUGÜNDEMBAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.