“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “SPOR“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “ÖRNEK REKLAM · 970×90
BIST14.501
DOLAR48,08
EURO56,09
ALTIN7.165
BITCOIN3.784.650
30° MALATYA
reklam
K
Konuk Yazar
27 Mayıs 2016 · 1,1B okunma

İLERİ DEMOKRASİ MEĞERSE BİAT KÜLTÜRÜYMÜŞ

İLERİ DEMOKRASİ MEĞER SE BİAT KÜLTÜRÜYMÜŞ!!!‏

 

Hrant Dink in cenaze töreninde, sevgili eşi Rakel Dink şöyle demişti : " Bir bebekten, katil yarattınız ". Evet, oluşturulan ırkçı-faşist iklimde, dinci-yobaz atmosferde çocuklar, gençler beyinleri iğdiş edilerek, mantıkları parçalanarak, vicdanları karartılarak ırkçı ve dinci katiller sürüsünün, psikopat, sapık, sadist insan müsveddeleri nin birer elamanına dönüştürülüyorlar! Bunu, Kürtlerin katledilmesinde yada 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmesinde, bir aydının arkadan ensesine ateş edilerek öldürülmesinde, bir gencin sokak ortasında sopalarla dövülerek öldürülmesinde, kentlerin merkezinde bombalarla yüzlerce insanın katledilmesinde görmekte, bilmekte ve yaşamaktayız!

Ülkemizdeki bu olumsuz tablonun baş müsebbibi, 14 yıldır iktidarda olan AKP dir!

Birkaç hafta önce, saraydaki muktedir, 23 milyondan fazla oy almış olan başbakanı (!) azletti/görevden aldı. Demokrasiye darbe niteliğinde olan bu olaya malum kitlenin gıkı dahi çıkmadı ve bu demokrasi ayıbı olan darbeyi içlerine sindirdiler!!!

İşin, ironik ve trajikomik yanı ise, posterlerinin dahi asılmadığı kongrede(!) Veda konuşması yapan başbakan:"Demokrasi üzerindeki bütün vesayet kurumlarını kaldırdık! "dedi.

Hâlbuki kendisinin üzerindeki en büyük vesayet kurumu saray dı!

Şu anda ise, göstermelik bir yeni hükümet kurdular. Yeni başbakan(!) ve ekibi, saraydan aldıkları icazet ve muktedir e sadakatle, biat ettiklerini tescillemiş oldular.

İleri demokrasi dedikleri meğerse saraydaki muktedir in iradesini devletin ve hükümetin bütününe egemen kılmak, tek adam sultasına geçmekmiş! Maalesef, bugün geldiğimiz noktada bunu büyük ölçüde başardılar da!

Yasama, yürütme, yargı organları; medya, üniversiteler, bürokratlar hatta bir kısım sivil toplum kuruluşları, akp kitlesi saraydaki muktedir e biat etmiş gözüküyor.

Düzenin muktedirine yalakalık/dalkavukluk yaparak, maddi çıkarlar sağlamak, makamlar elde etmek ve kendi kitle sinide bu davranışa özendirmek, azmettirmek, kelimenin tam anlamıyla bir kişilik-karakter çöküntüsü ve bir onur intiharıdır!!!

Basit kişisel çıkarlarını, toplum çıkarının önüne koymak, her ne pahasına olursa olsun, kurulu düzenin/iktidarın her türlü olanaklarından faydalanmak, rant sağlamak eylemi, ahlaki yozlaşmanın göstergesi, bencillik ve çıkarcılığın daniskasıdır!

Bilimin ışığından, sanatın duygu derinliğinden, beynin bilgi üretiminden ve insan sevgisinden yoksun; insanla, hayvan arası bir tür nesil yetiştirdiler... Yani beyni ile değil, hormonları ile düşünen, bilgi toplumunun garip yaratıkları!

Bunu nasıl başardılar peki?

Dinci-gerici eğitimle, dindar-kindar nesil yetiştirme zihniyetiyle...Halk arasına nifak tohumları ekerek, belli bir dünya görüşü, etnisite, mezhep mensubu kitleleri ötekileştirerek, ayrıştırarak, kutuplaştırarak, çatıştırarak bölüp-parçalamayı, bir muktedir e boyun eğdirmeyi ve buna bağlı olarak bir güce / otoriteye tapındırma yoluyla siyasi İkbal sağlamayı önceleyerek / görev addederek!!!

Maalesef bugün toplumca geldiğimiz noktada bunu bir ölçüde gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Somut olaylar karşısında toplumun genel çoğunluğunun duygu - düşünce ve olaylar karşısında göstermiş olduğu tutum-davranıştan bunu çıkarmaktayız.

Siyasi iktidar, dini ve dinsel değerleri (! ) Kendi yolsuzluk, hırsızlık, yalan, rüşvet, rant, katliam gibi şeyleri toplumdan gizlemenin bir kara örtüsüne dönüştürdü. Yani, insanı Allah la aldatmanın rekorlar kıran kitabını yazdılar ve kitap baskısı devam ediyor, kitabı okumak için kuyruk gün geçtikçe uzuyor!!!

Oluşturdukları, haram ve yalan medyası ile Gobels taktiklerinin en derin ayrıntılarını izleyerek algı yönetimi/operasyonu ile büyük bir kitlenin beynini dumura uğrattılar, vicdanları nı kararttılar, yoksullaştırdılar, insani düşkünlük yarattılar ama yine de kendilerini ve onursuz icraatlarını bu zavallı kitleye avuçlarını patlatırcasına alkışlattılar!!!

Artık bir ahlaki çöküntü ve yozlaşma dan vazgeçtik, bir ahlaki düşkünlük ve kokuşmuşluk hali hüküm sürüyor malum kitlede. Hani, " haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytantır"şiarı!!!Bırakın haksızlığı, siyasi hükümetin koruduğu, desteklediği dinci vakıfların sadist - sapık elemanları tarafından çocukların ve daha da geniş perspektif te düşünecek olursak toplumun ırzına geçiliyor ve bu malum kitlede ses seda yok. Hepsi üç maymunları oynuyor ve gıkları dahi çıkmayarak, onursuzluklarının sessizliğinde yaşıyorlar (! )

Oysa aynı kitle ve bu anlayışta, zihniyette olan bu yobaz sürüleri, el ele tutuştu, öpüştü yada ne bileyim kıyıda köşede içki içti diye gençleri linç etmeye kalkışan onursuzlar. Bir de"müslüman mahallesinde, salyangoz satılmaz"diye böğüren aynı kitle. Şimdi tacizler, tecavüzler, kadın katliamları, çocuk istismarları karşısında nerde bu böğüren kitle. Ortada yoklar çünkü onlar cismen insan görüntüsünde ama öz olarak insan vasfında değiller.

Şunu bilin ki, ahlaklı insan olmak doğrudan din ile ilgili bir durum değildir! Ahlak, beyni ve vicdanı olan, düşünme - sorgulama, muhakeme etme yeteneği olan insanların oluşturduğu, insana ve topluma iyilikler yapma bilinç ve iradesidir. Hiç bir şey bilmiyorsanız bile, akıl ve vicdanları ile davranış sergileyen ateistleri örnek alsanız, ahlaki olgunluk ve erdeme ulaşırsınız (!)

Bakın Japonlara, bir kısmı Budist, çoğu ateist. Japonların dinide yok, peygamberi de, kutsal kitaplarıda yok ama dünyanın en ahlaklı ve erdemli insanları. Ahlak her ne kadar göreceli / izafi bir nitelik taşısa da onun toplumsal ve evrensel ortak uzlaşım noktası / payda sı vardır!

Dürüst olmak, erdemli olmak, onurlu yaşamak, mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmak, emeği kutsal bilmek... gibi.

Sizler bırakın insana-topluma iyilik yapmayı; insanlık dışı uygulama, davranış karşısında sırf bizim adamımız düşüncesiyle susarak, insani ve ahlaki değerleri katlediyorsunuz! Çünkü sizlerin beyni (! ) İsli-karanlık olduğu kadar, yürekleriniz de kokuşmuş.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar, nafile! Çünkü ülkemizin özgürlük ve aydınlık sevdalıları karanlığa geçit vermeyecektir!

Güneş, hiçbir zaman karanlığa yenilmedi ki!

 

Umut ta kalın, dirençli olun.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.
BAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUGÜNDEMBAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.