ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Operasyonların mağdurları en çok kadın ve çocuklar

 

13 Şubat 2016 07:31
Operasyonların mağdurları en çok kadın ve çocuklar

Malatya Kadın platyformu, Kadına Yönelik Şiddetin Durdurulmasını İstediler

 

 

 

Malatya Demokratik Kadın Platformu, İHD Malatya Şubesi’nde bugün gerçekleştirdikleri bir basın açıklamasıyla kadın cinayetlerine dikkat çekti.

“Her gün yeni bir ölüm haberiyle sarsılıyoruz” diyerek basın açıklamasını okuyan Latife Ulutaş, son günlerde yaşanan kadın ölümlerine örnekler veren Ulutaş basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Kendi yurdunda topla, tüfekle esir alınmaya çalışılan bir halk; kadınıyla, çocuğuyla, hatta doğmamış bebeğiyle ölüm sırasını beklerken, biliyoruz ki kuşatılan ve teslim alınmaya çalışılan, aynı zamanda bizim geleceği kurma mücadelemiz! dir.

 

Kadınları vuruyorlar önce!

 

Denizli’nin Güney ilçesinde, koyunlarını otlatmak için evinden çıkan ve elleri ayakları bağlandıktan sonra başına taşla vurularak öldürülen 52 yaşındaki Kübra Acar’in cesedi, su kuyusunda çıplak halde bulundu.  Aksaray’da 18 yaşındaki Samet Ermiş, kendisinden ayrılmak isteyen 16 yaşındaki sevgilisi Elif Zelal Yeni’yi okul bahçesinde tüfekle vurarak öldürdü. Maltepe’de hayvan pazarında bir valiz içerisinde parçalanmış kadın cesedi bulundu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, yayımladığı 2015 yılı kadın hakları ihlal bilançosunda, bölgede 109 kadının öldürüldüğünü açıkladı. İHD, sokağa çıkma yasakları sırasında ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığını belirtti.

Kadının çocuk doğurmasını bir vatan hizmeti olarak gören AKP iktidarı çıkardığı yasalarla, diyanet ise verdiği fetvalarla kadın bedeni üzerinden cinsiyetçiliği körükleyen politikalar yürütmeye devam ediyor. En başta politik kadınlar hedefe alınarak kadınların her alanda yaşam hakları ihlal ediliyor. Ekin Wan’ın ölü bedeni ibret olsun diye sokaklarda sergilendi. Dilek Doğan, Yeliz Erbay, Şirin Öter ‘şafak operasyonlarında’ üzerlerine kurşun yağdırılarak hunharca infaz edildi. Çünkü en çok ve ilk önce kadınların sesi kısılmalı, örgütlenmeleri, mücadele etmeleri engellenmeliydi!.”

2015 yılında 3000’den fazla kadının öldürüldüğünü ifade eden latife Ulutaş, özellikle bölgede süren operasyonların mağdurlarının en çok kadın ve çocuklar olduğu sözlerine ekleyerek,

“Yaklaşık 6 aydır bölgede devam eden savaşın her zamanki gibi en çok kadınlar ve çocuklar ödüyor. Tüm kadınlara çağrımızdır: Bugün bu savaşa ve topyekun imha operasyonuna ses çıkarmazsak, bu sessizlik hepimizi boğacaktır…..

Devlet şiddeti derhal durdurulmalıdır! Silahlar susmalı, acil olarak diyalog ve müzakere zemini yaratılmalıdır!

Şiddeti giderek artan bir savaşın ortasında, her yanını kuşatan ölüme karşı yaşamı savunan kadınları ellerindeki beyaz bayraklarıyla yalnız bırakmayacağız.

Birbirine uzanan ellerimiz barışın inşasına umut olacak!” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.