ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Tecavüzün Utancı Devlete Aittir

 

23 Şubat 2016 03:11
Tecavüzün Utancı Devlete Aittir

 

 

 

 

Kayseri’de öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra babasının silahıyla intihar eden Cansel Buse’nin ölümü ile ilgili olarak Malatya Sosyalist Kadın Meclisi bir basın açıklaması gerçekleştirerek Censel Buse’nin ölümünden tecavüzcü öğretmen ve erkek egemen zihniyete sahip devletin sorumlu olduğunu ifade etti.

Malatya Sosyalist Kadın Meclisi sözcüsü Hatice Zengin 14:30 ‘da gerçekleştirdiği basın açıklamasında kadınlara yönelik cinsel istismar veya tecavüzün yaşanmadığı birgün bile geçirmez olduk dedi. Erkek egemen sistemin yasalarının da erkekleri korumaya devam ettiğini belirten Hatice Zengin,

“Takım elbise giydiği için, kravat taktığı için, tecavüzcüler katiller iyi hal indirimi almaya devam ediyor. Yaşadığımız kayıplara bir yenisi daha eklendi. Kayseri’de yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse öğretmeni Bayram Özcan’ın tecavüzüne uğradı. Olay şikayet edilmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı olayım üzeri kapatıldı olayın utancını dayanamayan Cansel Buse yaşamı son verdi Oysa Bu utanç olayı kapatan okul yönetimine ve tecavüzcü öğretmeni aittir.

Bu utanç erkeği ve erkek devlete aittir Cansel’i devletin fetvaları kadın düşmanı politikaları alınmayan önlemler ve kadın hayatını hiçe Sayan erkek zihniyet öldürmüştür Bu bir intihar değil cinayettir Cansel’in katili olayı kapatan okul yöneticileri ve tecavüzcü öğretmendir.

Cizre, Sur ve Şırnak’ta öldürüldükten sonra kadınların çıplak bedenlerini teşhir eden zihniyet ile tecavüzcüleri cezalandırmayan ve erkekleri koruyan zihniyetin aynı olduğunu belirten Hatice Zengin açıklamasına şöyle devam etti;

“Şırnak, Cizre, Sur’da kadın bedenini sokakta çıplak teşhir eden zihniyet ile Cansel’e tecavüz eden zihniyet çarpık erkek zihniyetidir.

Biz sosyalist kadınlar okullarda, yurtlarda, dersliklerde, ıssız ve karanlık sokaklarda cinsel saldırıya uğrayan kadınların çığlıkları olmaya devam edeceğiz yYeni kadın cinayetlerinin yaşanmaması için kadın dayanışması ve isyanını büyüteceğiz

Aittir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.