ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Malatya HDP 1. Olağanüstü Kongresinde nöbet değişimi

 

27 Mart 2016 05:31
Malatya HDP 1. Olağanüstü Kongresinde nöbet değişimi


 

 

Halkların Demokratik Partisi Malatya İl Örgütü 27 Mart 2016 (bugün) 1. Olağanüstü kongresini düzenledi. Devrim mücadelesinde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından divan üyeliğine Aziz Tunç, Ayşe Işık ve Hasan Kaya’nın seçilmesi ile kongre başladı.

Kongre açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP Parti Meclis Üyesi Aziz Tunç Haziran’da HDP’ nin aldığı başarının bu topraklarda uzunca bir süreden sonra alınan en büyük zafer olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sevgili yoldaşlar bildiğiniz gibi 7 Haziran zaferinden sonra hepimizin yaşadığı ve bugüne kadar yaşanmaya devam eden acılı günler söz konusu oldu. Ne oldu da 7 Haziran’dan sonra bu süreç başladı sorusu bugün her yerde tüm vatandaşların dilinde olan bir soru oldu. Bu topraklarda gelmiş geçmiş tarihlerin tümünün en büyük zaferi 7 Haziran da yaşandı.

7 Haziranda olan şey bu topraklara bunca yıl dayatılmış olan zorbalığın değişebileceğine dair fikrin ortaya çıkmasıdır. 7 Haziran’da demokratik koşulların olduğu her ortamda bu toplumun hepsi hep beraber zulme ve zorbalığa karşı hayır demenin mümkün olduğunu gördü. HDP’nin parlamentoda kendisini ifade etmesi ile birlikte işçiler, ezilenler, Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler bu ülkeyi bugüne kadar yönetenlerden daha iyi yönetebilmeye aday olduklarını gösterdi. İşte bu gelişim sistemin sahiplerinin tümünün kimyasını bozdu ve yönetenler kendi saltanatlarının tehlikeye girdiğini gördüler. Saltanatlarının devamı için tek bir yol vardı, zulmu, zorbalığı, baskıyı e sömürüyü sınırsızlaştırdılar ve kuralsızlaştırdılar. Ancak mücadelenin geldiği düzey ve halklarımızın gösterdiği direniş ise bizlere gösteriyor ki AKP’nin 2023,2053 yada 2071 hayalleri suya düşecek ve halklarımız barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde başarıya ulaşacaktır.”

HDP 1. Olağanüstü Kongresine destek vermek üzere ÖDP, ÖSP, ESP, CHP, YSGP, Kürecik Kültür Merkezi, Toplumsal Dayanışma Derneği, PSAKD, SES ve Eğitim Sen Malatya şubeleri katıldılar.

HDP Malatya il kongresine katılan Dersim Milletvekili Alican Ünlü ise kongreye ve yeni yönetime başarılar dileyerek şöyle konuştu;

“Sistem öyle bir sistem ki ülkeyi halka rağmen yönettiği için sürekli olarak olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. Tüm baskı ve zorbalıklara karşı Kobane’den Cizre’ye Sur’a kadar halklar ise zalimlere, zorbalara karşı direnişlerini sürdürüyorlar. Emperyalistler, diktatörlükler ortadoğuyu, Türkiye’yi ve Kürdistan’ı yeniden şekillendirmek istiyorlar. Ancak bizler de Demokratik Türkiye, Özerk Kürdistan hedefimizle emperyalistlerin düzenlemek istedikleri coğrafyaları halkların eşitliği temelinde düzenlemek istiyoruz.

AKP ile birlikte devlet aygıtı, tüm devlet gelenekleri aslında bizim düne kadar reddettiğimiz tüm devlet gelenekleri yerle bir edilerek daha da geriye taşındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ifadesiyle devlet artık Kayseri Tüccarı haline gelmiştir. Fakat bu toprakların ezilenleri verdikleri mücadele ile halklar tüm bu süreci tersine çevirecek bu vahşeti, zorbalığı ve zalimliği yerle bir ederek özgürlüğü ellerine alacaktır.“

Alican Ünlü’nün konuşmasının ardından faaliyet ve mali rapor okundu. Raporların okunmasından sonra kongreye katılım gösteren kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla beraber il yönetimi seçimine geçildi.

Halkların Demokratik Partisi Malatya İl Örgütü Başkanlığına İsa Yıldırım seçilirken eşbaşkan olarakta Özcan Ağdaş il yönetiminde görev aldı. HDP Malatya il örgütü yeni yönetim listesi ise şöyle;

 

Yönetim Kurulu:

 

Özcan Ağdaş (Eşbaşkan)

Behçet Tunç

Sibel Yaylagül

Abdulvahap Ekim

Zeynep Aktaş

Serdar Yücekaya

Kamil Şahin

Bilgihan Kaya

Kemal Gedik

Murat Arslan

Abdulvahap İnce

Bayram Toprak

Kemal Özelmacı

Kazım Soysal

HDp 1. Olağanüstü kongresi Eşbaşkanlar Özcan Ağdaş ve İsa Yıldırım’ın kongreye katılan misafirleri selamlamalarının ardından tamamlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.