ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

DÜŞÜNCE HAPSEDİLEMEZ, AKADEMİSYENLERE ÖZGÜRLÜK

 

29 Mart 2016 05:36
DÜŞÜNCE HAPSEDİLEMEZ, AKADEMİSYENLERE ÖZGÜRLÜK

 

 

10 Mart’ta bir basın açıklaması yaparak Türkiye’nin güneydoğusundaki askeri operasyonları eleştiren akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya’nın terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle 15 Mart’ta tutuklanmış olmalarını şiddetle kınıyoruz.

Akademisyen Esra Mungan Bakırköy Kadın tutuk Evinde insanlık dışı tecrit koşullarında tutulmaktadır. Silivri Cezaevine nakledilen Akademisyenler Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy onur kırıcı bir biçimde çıplak aramaya tabi tutularak birlikte olmak istemelerine rağmen ayrı ayrı hücrelere konulmuşlardır.

Barış için Akademisyenler’ ce başlatılan kampanyaya 105’i Türkiye, 329’u yurt dışı üniversitelerden toplam 2212 akademisyen imza atmıştır. Bu kampanya karşısında AKP hükümeti akademisyenler’ in barış talebini idari soruşturma ve baskılarla yıldırmaya çalışmaktadır. Akademisyenlerin ikisi hali hazırda işlerini kaybetmiştir. Medya, hükümet ve öğrencilerden bir çok tehdit olayı meydana gelmiş; 7 akademisyen istifaya zorlanmış; 37 akademisyen işinden edilmiş ve bir diğer 37 akademisyen görevden uzaklaştırılmıştır. 508 akademisyen idari soruşturmaya maruz kalmış, 161 akademisyen mahkemede ifade verirken, 33 akademisyen evlerinin aranmasına müteakip geçici olarak gözaltına alınmıştır. Akademisyenlerin öğrencileri eğitim haklarından yoksun bırakılmıştır.

Biz bu insanlık dışı onur kırıcı muamelelerin sona erdirilmesini, tutuklanmış tüm akademisyenlerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Demokratik toplumlarda vatandaşlar barışçıl görüşlerini ifade etme hakkına sahiptir. Fikir ve ifade özgürlüğü demokrasi ve insan haklarının vazgeçilmez temel ilkesidir.

Yeşiller ve Sol gelecek partisi olarak geleceğimizle ilgili kaygı duyan ve söz kuran akademisyenler üzerindeki baskıya son verilmeli, akademi özgür bırakılmalıdır. Ülkede yaşanmakta olan çatışmaların, insan yaşamını hiçe sayan uygulamaların son bulması için herkesi dayanışma içinde hareket etmeye davet ediyoruz.

Barışı özleyen, barış çığlığını yükselten kamuoyuna çağrımızdır. 29.3.2016

YEŞİLLER VE SOL GELECEK PARTİSİ

İstanbul İl Örgütü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.