ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD DE DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

 

10 Mayıs 2016 17:23
PSAKD DE DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

 

 

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya şubesi tarafından birlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. Malatya Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya bazı siyasi parti temsilcisi partililer, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

PSAKD üyeleri ve yönetim adına konuşma yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, her zamankinden fazla birliğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek şu açıklamalara yer verdi: “Aleviler çok yönlü kuşatma altında, güvercin tedirginliği yaşadığımız günlerdeyiz. İnancımıza, kimliğimize, yolumuza, kültürümüze, yaşam hakkımıza ve yaşam alanlarımıza siyasi iktidar pervazsızca saldırıyor. AKP yeni asimilasyon araçlarıyla Aleviliği ve Alevileri teslim almak için her yolu deniyor. Türkiye’de sadece biz değil, tüm toplumsal kesimler iktidarın saldırısı ve baskısı altında. Emekçiler, Kürtler, Aleviler, Kadınlar, gençler ve bu ülkede yaşayan gayrı Müslimler çok yönlü saldırı ve baskı politikalarıyla sindirilmeye çalışılıyor.

Şunu belirtmeliyiz ki nüfus üzerinden yapılan asimilasyon siyaseti, Hitler faşizminin yöntemlerinden biridir. Bu yöntemleri tercih edenlerin kimin yolunda gittiği bellidir. Maraş Sivricehöyük Terolar köyünde halkımız bu kirli politikalara karşı aylardır onurlu bir direniş göstermektedir. Bu direnişi tüm zorluklara rağmen devam ettirmektedir. Buradan Terolar’da direnen halkımızı bir kez daha selamlıyoruz.

Bize düşen, canların bir olması, iri olması, diri olmasını sağlamaktır. Bunun için yapılması gereken, siyasal, selefi, İslam’ın tamamen ele geçirdiği devlete karşı artık daha uyanık olmaktır. Şunu bilelim ki bu yol, erkan bizlere atalarımızın mirası, çocuklarımızın emanetidir. Kesinlikle bu ulu emaneti gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor.

Bu ülkede bizler yoksak, kardeşlikte yok, birlik yok,  kardeşlik yok, beraberlik yok. Bu duygu ve düşüncelerle yol arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, dostlarımı, misafirlerimizi eşit yurttaşlık mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayanları Pir Sultan Abdal’ın inancı , bilinci ile selamlıyoruz.” Dedi.

Dayanışma gecesi Sanatçı Hüseyin Başaran ile Piramit Müzik tarafından konser verildi.  Ayrıca 8 Mayıs Anneler günü nedeni ile Misafir olarak gelen annelere karanfil dağıtıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.