ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İHD MALATYA ŞUBESİ 12. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 

05 Haziran 2016 22:47
İHD MALATYA ŞUBESİ 12. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

 

 

İnsan Hakları Derneği Malatya şubesi 12. Olağan kongresini Malatya öğretmen evinde yapıldı.

Başkan Servet Akbudak ve yönetimde 4 kişinin tekrar aday olmadığı kongreye demokratik kitle örgütleri ile birlikte bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile İHD üyeleri katıldı.

İHD il sekreteri Ali Hamamcının kongreyi açmasıyla başlayan kongrede Divanın seçilmesinden sonra kongre gündemi ile devam etti.

İlk olarak İHD başkanı Servet Akbudak,açılış konuşmasını yaparken  insan hakkı ihlallerinin 2015 ve 2016 yıllarında daha fazla artarak devam ettiğini söyleyerek şu açıklamalara yer verdi: “Yaşadığımız süreç insan hakları açısından son derece yıkıcı bir süreç. İHD Malatya şubesi olarak 29 Haziran 2014 tarihinde yapılan 11. Olağan genel kongresi sonrasında şu ana kadar alanımıza yansıyan hak ihlalleri ile ilgili olarak gereken ihtiyaca cevap olma noktasında, sınırlı imkânlarımızla yanıt olmaya çalıştık.

7 Haziran seçimleri öncesinde başlayan bu kritik süreç katliamlarla devam ediyor, önce Suruç’ da, sonra Ankara’da yaşanan İŞİD tarafından yapılan saldırılar sonucunda yüzlerce canımızı kaybettik. Doğu ve güneydoğu illerinde çıkan çatışmalar sonrası toplamda 2000’in üzerinde insanın öldüğünü tahmin ediyoruz ve bu çatışmalar devam ediyor. Hak ihlalleri sadece bu çatışmalarla sınırlı değildir, Ortadoğu’da yaşanan savaş cehenneminin ürettiği mülteci sorunu dünyaya adeta dehşet saçmaktadır. Akdeniz, Ege denizi bir mülteci mezarlığı haline getirilmiş durumdadır. Yaşam yerine ölümü kanıtsamış durumdayız, ölümler artık bizlere İstatiksel olarak geliyor. Kadına yönelik şiddet, çocuğa yönelik şiddet olabildiğince arttı. Birçok Vakıf ve kurumlarda küçük çocuklara yönelik sapkınlık içerisinde tecavüz edilerek, iğrençlikler yaratılıyor. Bunlardan sorumlu ilgili kurumlarda Bakanlar, hem de anne niteliğinde olan insanlar bir kerecik den bir şey olmaz diyerekten insanlık onurunu korumak yerine o kurumların ekonomik ve ticaret koruyorlar.”

 Yapılan konuşmalar dan sonra dernek faaliyet ve mali raporları okunup oylama ile kabul edildi, sonrasında yapılan seçim ile yeni yönetim belirlendi yeni yönetimde Mehmet Öztürk, Tahsin Peker, Gönül Öztürkoğlu, Mehmet Tuncel, Hüseyin Bingöl, Hülya Bozkurt, Fatma Turan Yer alırken, yeni İHD başkanını  Tüzük Gereği yönetimin kendi arasında belirlenecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.