ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Bayülgen “ Bunların bırakın İslamlıklarını insanlıkları bile sorgulanmalıdır “

 

28 Haziran 2016 01:01
Bayülgen “ Bunların bırakın İslamlıklarını insanlıkları bile sorgulanmalıdır “

HDP’nin İftarında Barış ve Huzur Çağrısı

 

 

Halkların Demokratik Partisi bir düğün salonunda verdiği iftar yemeğine çok sayıda vatandaş ile HDP Grup Başkan Vekili Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ve Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım Katıldı.

HDP İl Eş Başkanlarının konuşmasının ardından HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım söz aldı. Ramazan ayında herkesin barış ve huzur için dua etmesini isteyen Behçet Yıldırım “En büyük zenginlik hoşgörü zenginliğidir. Biz bu hoşgörüyü burada sağladık. Tüm farklılıklarımızda, oruç tutanımızla, tutmayanımızla, farklı din mezheplerden vatandaşlarımız bugün burada. Ne mutlu bize ne mutlu HDP’ye” şeklinde konuştu.

Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım’In ardından söz alan HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken konuştu. İdris Baluken Hakkâri Yüksekova’da zırhlı polis aracının arkasına bağlanarak cesedi yerlerde sürüklenen Hacı Lokman birlik ve Muş Varto’da öldürülmesinin ardından çıplak bedeni fotoğraflanarak teşhir edilen Ekin Wan’a değindi.

Baluken konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kürt illerinde süren operasyonlarda camileri, cemevlerini yıktılar. Tank ve top atışlarıyla sivil yerleşim alanlarını yerle bir ettiler. Van dâhil şehitlik ve mezarlıkları bombaladılar. Yani bir halkın inanç, mücadele, özgürlük, barış ve demokrasi değerleri neyse Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı o değerlere pervasız bir şekilde saldırmaya devam ediyor. Hala saldırmaya devam ediyor. Bakın burada iftarımızı açtığımız saatlerde Yüksekova Gever’de iftar çadırının kurulmasına bile izin verilmiyor. İftar yemeğini dağıtmak için giden arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Şimdi hani siyasal İslam geleneğinden gelip oy istediklerini söyledim ya bırakın bunların İslamlığını, bunların insanlığını bile hepimizin yüksek sesle sorgulaması gerekir. İnsanlıktan nasibini almamış bunlar. Herhangi bir inancın zerresini yüreklerinde taşıyor olsalardı bunu yapmazlardı.”

İftar yemeğinde aynı zamanda Suruç’ta katledilen 33 sosyalist gencin davalarında ki gizlilik kararının kaldırılması ve sorumluların cezalandırılması için Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun yürüttüğü imza kampanyası çerçevesinde imza da toplandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.