ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

" Karanlığın baş sorumlusu belli "

 

30 Haziran 2016 13:36

“Artık yeter, IŞİD terörünü ülkemize sokan, gericiliği örgütleyen herkes sorumlu”

 

 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB çağrısıyla bir araya gelenler Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen bombalı intihar saldırılarını protesto etti. Açıklamada terör saldırılarını gerçekleştirenler, zemin hazırlayanlar, işbirliği yapanların, toplumsal yaşamın tüm gözeneklerine kadar gericiliği örgütleyenlerin bu karanlığın baş sorumlusu olduğu söylendi

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen emek ve meslek örgütleri Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen bombalı intihar saldırıları kınandı. AKP iktidarının “yurtta savaş dünyada savaş” stratejisi nedeniyle yaşananların özetlendiği basın açıklamasında, Suriye içindeki ve dışındaki başta cihatçı terör örgütleri olmak üzere muhalif güçlere verilen destek, 7 Haziran seçimleri sonrasında 400 vekil alınmadığı için “kaos”un yaratılması ve tüm demokratik tepkilerin şiddet ile otoriter ve baskıcı bir düzenle susturulmaya çalışıldığı söylendi.

Karanlığın baş sorumlusu belli

Açıklamada “IŞİD terörünü ülkemize sokarak masumları katlettirenler katliamlardan sorumludur” denildi ve terör saldırılarını gerçekleştirenler, zemin hazırlayanlar, işbirliği yapanların, toplumsal yaşamın tüm gözeneklerine kadar gericiliği örgütleyenlerin bu karanlığın baş sorumlusu olduğu söylendi.

Normal karşılamayacağız

Emek ve demokrasi güçleri bu eylemle karanlığa teslim olmayacaklarını, ölümlere alışmayacaklarını ve normal karşılamayacaklarını duyurdu ve ölenlelrin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifa diledi.

DİSK adına Kanber Saygılı, KESK Döndem sözcüsü Fadime Kavak ve TTB adına Samet Mengüç de söz alarak, katliamı protesto etti.

 

Sendika.Org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.