ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“ DARBELEREDE DİKTATÖRLÜĞEDE HER ZAMAN KARŞIYIZ KARŞI OLACAĞIZ “

 

19 Temmuz 2016 16:37
“ DARBELEREDE DİKTATÖRLÜĞEDE HER ZAMAN KARŞIYIZ KARŞI OLACAĞIZ “

 

 

 

Darbeyi protesto etmek gerekçesiyle sokaklara inen ırkçı grupların Alevilere yönelik saldırıları Malatya da demokratik kitle örgütleri ve halk tarafında  kınandı.,

Darbe girişimi sonrasında sokaklara inen ırkçı grupların Alevilere yönelik saldırıları Malatya da protesto edildi. Malatya’da bulunan KESK, PSAKD, Çağdaş Gazeteciler Derneği, İHD, Toplumsal Dayanışma Derneği, DBP, HDP, EMEP, ESP, ÖDP, ÖSP ve Birleşik Haziran Hareketi’nden oluşan “Darbe ve Diktatörlük Karşıtı Platform”  ve bölge halkı Çeşme Durağında biraya araya gelerek Paşa köşkü ne doğru yürüyerek basın açıklaması yapılan geldiler.

 17 Temmuz gecesi darbe protestosu bahanesiyle Paşaköşkü Mahallesinde yaşanan saldırıların protesto edildiği eylemde konuşan PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, Türkiye’de darbe ortamlarının oluşmasına zemin hazırlayan en temel olgunun Türkiye’nin demokratikleşememesi olduğunu ifade etti.

İçte ve dışta uygulanan politikaları savaş politikası olarak nitelendiren Tunçdemir, bu politikaların Türkiye’yi cehenneme çevirdiğini aktardı. Gazi, Okmeydanı, Sarıgazi, Hatay Armutlu gibi Alevi vatandaşların yoğun olarak ikamet ettikleri mahallelere yönelik gerçekleştirilen saldırı ve tacizlere de değinen Tunçdemir, Alevilerin hem darbelerin hem de bu saldırıların diktatörlük anlayışının mağduru olduğunu dile getirdi.

Paşa köşkünde gerici ırkçı bazı gurup ve güruhun bölge halkına karşı provokatif eylemler içerisinde konvoylar şeklinde mahallede caddede geçerken her türlü küfürlü tehditli bağırma ve çağırmalara da değinen Tunç demir bunlara müsaade eden bunları aolanlara çağıran ve DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİNE BU GÜRUHU DURDURMALARI VE GECELERİ TÜM Malatya halkının huzurunu bozucu eylemlerde kaçınılması çağrısında da bulundu

‘Derhal çağrılara son verilsin’

Tunçdemir açıklamayı şöyle sonlandırdı; “15 Temmuz akşamı başlayan süreçle birlikte sokağa çağrılan halk, darbe girişimini Aleviler yapmış gibi Alevilerin yoğun olarak yaşadığı mahallerde konvoylarla geçerek halkımıza her türlü küfür, tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Dün gece üst seviyeye ulaşan tahrik ve rahatsız edici davranışlar yüzünden halkımız büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüştür. Bizler, ülkede yaşatılmak istenilen kaosun içerisine kesinlikle girmeyeceğiz, bu oyuna gelmeyeceğiz. Buradan Alevi halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ama şu da bilinmelidir ki öz savunma haktır, demokratiktir, gerektiğinde bu hakkımızı kullanırız” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.