ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya HDP ye destek ziyareti

 

08 Kasım 2016 17:10
Malatya HDP ye destek ziyareti

 

 

HDP de Tutuklanan Eş başkanları ve vekiller için oturma eylemi başlatıldı

 

Malatya- HDP ve DBP malatya’ye il örgütleri HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını HDP İl il binasında oturma eylemi 2’nci gününe girdi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve 7 milletvekilinin tutuklanması Kürdistan ve Türkiye kentlerinde her geçen protesto eylemleri yayılarak sürüyor. Protestoların adreslerinden biride (Malatya) HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde DBP İl binasında oturma eylemi 2’nci gününe girdi. Oturma eylemin yapıldığı yere “Halkın iradesine dokunma” yazılı döviz asılırken oturma eylemine Eğitim-Sen, EMEP, ÖSP VE ÖDP yöneticileri dayanışmak için ziyaret etti. Ziyarette HDP VE DBP Eş başkanları kapıda karşıladı. Kurumlar adına açıklama yapan EMEP İl Başkanı Kemal Gültekin, bu ülkede barış ve demokrasi için ortak değerlerimizin olduğunu söyledi. Yapılan seçimlerde bizim oylarımızla seçilen vekillerimiz tutuklanıyor ve yine bizim oylarımızla seçilen belediye başkanların yerine kayyımla atanmışlar atanması kabul edilemez diyen Gültekin, bu hukuksuzluk karşısında dayanışma ilçesinde olup ve bu hukuksuzluğu her yerde halkımıza anlatmalıyız dedi.

Ardından konuşan HDP İl Eş başaşkanı İsa Yıldırım, yıllardır bu ülkede antidemokratik yöntemlere karşı birlikte mücadele ediyoruz ve bu faşist diktatörlüğün son bulması için birlikte mücadelemizi büyüteceklerini ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.