ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP Malatya il örgütüne polis engeli

 

06 Kasım 2016 08:29
HDP Malatya il örgütüne polis engeli

 

 

 

Milletvekillerinin gözaltına alınmasına protesto etmek isteyen HDP Malatya il örgütüne polis engeli

HDP Malatya il örgütü dün gece HDP milletvekillerine yapılan gözaltları protesto etmek için gerçekleştirmek istediği açıklamaya polis izin vermedi. Polis ile HDP üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin engellemesi sonucu basın açıklaması HDP Malatya il binasında yapıldı. Basın açıklamasını HDP il başkanı İsa Yıldırım okudu.

“DEMOKRATİK VE SİYASİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ülkemizde 7 Haziran süreciyle başlayan siyasi hazımsızlık ne yazık ki son boyutu ile ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen AKP iktidarının sinsi, planlı ve sonu belli olmayan bir gidişatın kirli savaş argümanları devam ettirdiğini söyleyen Yıldırım, “Tüm bunlara baktığınızda darbe girişiminin planlı bir bahane olduğu açığa çıkmaktadır. Meclisi bombalayan zihniyeti ‘Milli iradeye saldırıyorlar’ diye sorgulayanlar bugün vekillerimizi gözaltına alarak hangi iradeye saygısızlık yaptıklarını kamuoyunun taktirine bırakıyoruz. Tüm siyasi çalışmalarımızı, belediye eş başkanlarımızı ve son olarak vekillerimizi göz altına alarak bizleri ve halkımızı yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler. Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bunların karanlık emellerini bertaraf edene kadar demokratik ve siyasi mücadelemizi sonuna kadar direnerek sürdüreceğiz. Yarında itibaren parti binamızda süresiz olarak başlatacağımız demokrasi nöbetine parti üyelerimizi ve tüm emek ve demokrasi güçlerini davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.