ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

OHAL Amacını aştı

 

07 Aralık 2016 16:55
 OHAL Amacını aştı

OHAL’ e karşı yurt çapında eylem

 

 

Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi, olağanüstü halin (OHAL) sonlandırılması talebiyle alanlara çıkma kararı aldı.

Diyarbakır’da OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ y la kapatılan televizyon ve radyoların çalışanları, üç günlük oturma eylemi yapmıştı.

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan bakanlar kurulundan üç ay süreli OHAL kararı çıkmıştı. OHAL’ in 19 Ekim’de sona ermesi beklenirken, 3 Ekim’de üç ay daha uzatılmıştı.

OHAL süresince kamu ve askeriyede çok sayıda insan ‘FETÖ’ mensubu olduğu gerekçesiyle ihraç edilmiş; kanun hükmünde kararnamelerle birçok meslek grubundan insan görevinden uzaklaştırılmıştı. Öte yandan cemaatle ilgili olmayan çok sayıda dernek ve basın kuruluşu da kapatılmıştı.

Kısa süre önce kuruluşu ilan eden Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi, “OHAL kaldırılsın, kanun hükmünde kararnameler durdurulsun” diyerek eyleme geçme kararı aldı.

‘Uzatma’

 

 

 

 

                        Darbe girişimi, kamudan ihraçlarla birlikte gazetecileri de derinden etkiledi.

Darbe girişiminin ardından kamudaki ihraçlar.

Dihaber’de yer alan habere göre, inisiyatif ‘Uzatma’ sloganıyla, yurdun farklı kentlerinde forum, imza kampanyaları, toplantı ve sokak etkinlikleri düzenleyecek.

‘OHAL, amacını aştı’

İnisiyatif üyesi eski CHP milletvekili Binnaz Toprak,  bu süreçte hukuka aykırı işler yapıldığını belirterek kampanyada ‘başkanlığa hayır’ da deneceğini dile getirdi.

Toprak, şunları kaydetti: “15 Temmuz hareketinin faillerinin yargılanması ve yakalanması için başlatılmış olan OHAL, amacını aştı ve bütün muhalefete, AKP muhalefetine yönelik bir harekete dönüştü. Pek çok şeyin aslında 15 Temmuz ile bir alakası yok. Seçilmiş milletvekillerine, belediye başkanlarına yapılan operasyonlar, bunun yine darbe girişimi ile alakası yok. Başka konular ile ilgili olabilir ama OHAL dışında da hal edilebilir. OHAL ile bağlantılı işler değil bunlar.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.