ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Türkiye genelin de yapılmak istenen eyleme Malatya da müdahale edildi;

 

05 Şubat 2017 04:13
Türkiye genelin de yapılmak istenen eyleme Malatya da müdahale edildi;

 

 

 

KESK üst kademe yönetimi  “işimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyerek, ülke genelinde 81 ilde 14.00 ile 16.00 saatleri arasında her gün oturma eylemi kararı aldı.

Bu karar doğrultusunda Malatya’da da oturma eylemi ve açıklama yapmak isteyen KESK üyeleri ve kamu çalışanları, Malatya Yüzüncü yıl kavşağında (Emeksiz üst kavşağı) toplandı.

Eylemciler oturma eylemi ve açıklama yapmak istedi,

İhraç edilen KESK üyeleri adına açıklama yapmak isteyen Özlem Şaş,"Meclis’i devre dışı bırakarak OHAL’ i kendi hukuksuzluklarına kalkan yapanlar, evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine, ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda yeniden inşa etme sürecinde. Karşılarında duracak hiçbir örgütlü güç istememekte, darbe fırsatçılığı yaparak hareket etmektedir. Devlet kurumları bütün kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı olmak ve herhangi bir konuda soruşturma yürütürken tarafsız ve adil davranmak zorundadır.

Ancak özellikle OHAL süreciyle birlikte Türkiye’de yaşananlar, idari ve siyasi kararlar ile hukukun nasıl katledildiğini, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile “suç” olarak değerlendirilmek istendiğini göstermektedir"  diyerek açıklamayı sürdürürken, KESK’Lİ üyelere, emniyet kuvvetleri; “yaptığınız eylem yasal değil, dağılın” uyarısında bulundu. Uyarıya uymayan üyeler, eylemlerini devam ettirince, hazır bulunan çok sayıda çevik kuvvet ekibi 20 eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında yaklaşık 25. Gündür eylem yapan ve gözaltına alınan eylemcilerde vardı gözaltına alınan eylemciler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.