ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatyalı Ali Güneş sendikacılıkta başarılara doymuyor..

 

12 Haziran 2017 20:39
Malatyalı Ali Güneş sendikacılıkta başarılara doymuyor..

 

 

Malatya’nın Hekimhan ilçesi Güzelyurt beldesinde doğup büyüyen Ali güneş zor şartlarda ve ezilerek büyüdüğü köyünden göç ettiği Antalya da başarılara doymuyor.

Kendisi emekten ve insan haklarından ve Atatürk ilkelerinden yana olan bu düşüncelerinde hayatı boyunca taviz vermeden bu olgunluk içerisinde mücadele eden yapısıyla hayata başlamış ve son zamanlarını da bu düşünceler doğrultusunda emeğe ve insan haklarına dayalı mücadele ederek edeceğini belirterek durumunu ve duruşunu bir kez daha taçlandırmıştır.

Ali güneş Malatya da Hekimhan ilçesi Güzelyurt ilçesi belde belediyesinde memur olarak çalışırken gördüğü lüzum üzerine Antalya kültür müdürlüğüne yatay geçiş yaparak gelmiş ve burada çalışmaya başlamıştır.

Kısa sürede Antalya da ki mesai arkadaşları ile kaynaşan Ali güneş arkadaşlarının desteği ve ısrarı ile bağlı bulunduğu kendi iş kollarında faaliyet gösteren Kültür – Sanat İŞ sendikasına önce üye olur.

 Sonra da yalpan ilk kongrede yine mesai arkadaşlarının zorlaması ile başkanlığa aday olur ve büyük ittifakla girdiği seçimi açık ara kazanır.

İki dönem Antalya Kültür – sanat İŞ şube başkanlığı yapan Ali Güneş bu kez yine diğer mesai arkadaşları sendika yöneticileri tarafında aynı sendikanın genel başkanlığına önerilir ancak o bir dönem Antalya da ki bazı çözmesi gereken işleri nedeni ile genel başkanlığı değil yardımcılığı görevine talip olur ve kazanır.

Ali güneşin kültür ve sanat iş sendikası Birleşik Kamu iş federasyonuna bağlı bir iş kolu

Son olarak 3 – 6 2017 tarihinde tekrar Kültür ve sanat iş genel başkanlık seçimine gidilir ve bu kez arkadaşlarının delegelerin ısrarlı taleplerine yok diyemez ve Kültür – sanat iş genel başkanlığına aday olduğunu açıklar.

Ankara da RİSİS otelde yapılan genel başkanlık seçimine iki aday katılır ve 83 delege oy kullanır.

Yapılan konuşmalar ve dilek temennilerden sonra yapılan seçim sonucunda Ali Güneş 42 oy alırken diğer aday ancak 33 oy alabilmiştir.

Ve bu sonuçla Malatyalı olan Malatyalı Hekimhanlı olmaktan yana gurur duyan emekten insan haklarından ve Atatürk ilkelerinden yana olan demokrasi hayranı Ali Güneş başarılarına başarı katarak

Kültür ve sanat iş sendikasının genel başkanı olmuştur.

Kendisini ve arkadaşlarını bir Malatyalı olarak kutluyoruz başarılarının devamını diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.