ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Kimyasal şüphesi artıyor

 

29 Ağustos 2017 18:53
Kimyasal şüphesi artıyor

 

 

     Çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK ve YPS’ li lerin cenazelerinin yoğun olarak getirildiği Malatya Adli Tıp Kurumu’nda 25’e yakın cenaze bekletiliyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gelen cenazelerin sayısından bihaber olduklarını söyleyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya şube yöneticisi Mehmet Tuncel, OHAL uygulamaları ile birlikte cenazelere, ailelere ve sivil toplum kurumlarına yönelik uygulamaların da farklılaştığını, cenazelerde ailelerin kimyasal izler tespit ettiğini, cenazelerin 2-3 gün içinde defnedildiğini söyledi.

Cenazeler yanmış halde

Özellikle bombardımanda yaşamını yitiren cenazelerin zor tanındığını ya da tanınamadığının kendilerine aktarıldığını dile getiren Tuncel, “Tanınamayanlar DNA testi sonucunda ancak tespit edilebiliyor. Son dönemlerde gelen cenazeler genelde bu şekilde. Aileler cenazelerini görünce cenazelerin parçalı halde olmasının yanı sıra yanmış halde olduğunu belirtiyor. Bazı aileler cenazeleri gördüklerinde kimyasal kullanılmasından şüphe ediyorlar. Tespit edemiyorlar, ancak şüpheleri kimyasal silahların kullanıldığı yönünde’’ dedi.

2 günde defnediyorlar

Tuncel, devamla şunları söyledi: “Eskiden cenazeler morgda bekletiliyordu. Ancak şu anda 2 ya da 3 gün bekletildikten sonra gömülüyor. Kitlesel sahiplenmesini engellemek için izin vermiyorlar, sıkıntı çıkartıyorlar.”

    Cenazelerde kimyasal şüphesi son dönemde başta Kars ve Van olmak üzere, birçok çatışmada ailelerin beyanlarıyla tekrardan gündeme gelmesine rağmen yetkililerin herhangi bir açıklama yapmaması ve bu yönlü bir soruşturmanın yürütülmemesi dikkat çekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.