ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

AK Partili Belediye İstifa Listesinde Malatya Var mı'

 

03 Kasım 2017 06:46
AK Partili Belediye İstifa Listesinde Malatya Var mı'

 

 

    Son Dönemde AK Parti'de Belediye Başkanlarından istifa istenilmesi Malatya'da geniş yankı buldu. Malatyalılar istifa istenilmesinden son derece umutlu.

     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere beş il belediye başkanının istifasının istendiği haberini ilk kez duyuran Kanal D muhabiri Seçil Özer, AK Partili yedi il belediye başkanının istifasının istendiğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu'nu gerekçe göstererek istifalarını istediği belediye başkanları için yeni bir iddia ortaya atıldı.

    Kanal D'den Seçil Özer'in haberine göre Erdoğan, 7 belediye başkanının istifasını istedi. Özer, istifaların kasım ayından sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

 

İstifası istendiği ileri sürülen belediye başkanları şöyle:

 

Gaziantep: Fatma Şahin

Antalya: Menderes Türel

Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Ordu: Enver Yılmaz

Uşak: Nurullah Cahan

Nevşehir: Hasan Ünver

Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise geçen günlerde yaptığı açıklamada 'Erdoğan'ın istifasını ima etmesinin bile yeterli olduğunu' söylemiş, buna göre davranacağını açıklamıştı.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da 7 AK Partili belediye başkanının istifa ettirileceğini söylemişti.

Yarkadaş'a göre istifası istenenler arasında Trabzon, Uşak, Ordu ve Antalya belediye başkanları da bulunuyordu.

MALATYA LİSTEYE DÂHİL OLMAYA EN YAKIN ADAY

    Özellikle Büyükşehir Belediyelerinden istenillen istifa olayları Malatya'ya sıçrayacak mı? Birçok yolsuzluk, denetleme ve imar hatalarıyla zor günler geçiren ve adı FETÖ terör örgütü ile geçtiği iddiaları zaman zaman medyaya düşen, bu iddiaları her defasında reddeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bu istifa listesine eklenme iddiaları kulislerde dolaşan bilgiler arasında. Öte yandan geçtiğimiz seçimlerde AK Parti'nin Malatya'daki oyunun azalmasında belediye yanlışlarının etken olduğu da biliniyor.

BÜYÜKŞEHİRDE ‘KAYIP 26 MİLYON’DAN SONRA TAŞINMAZLARDA DA HESAPLAR KARIŞTI!

179 TAŞINMAZ UNUTULDU!

    Sayıştay’ın Malatya Büyükşehir Belediye hesaplarıyla ilgili yaptığı incelemede ‘Kurum mülkiyetinde bulunan taşınmazların tamamının kayıt altına alınmadığını’ tespit etti. Millî Gazete önceki gün ‘Kayıp 26 milyon’ haberiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa satışlarında da şaibeli durumların yaşandığını ortaya çıkarmıştı. Kayıtlı değeri 14 milyon 509 bin 902 TL olan arsaları 40 milyon 916 bin 462 TL’ye satan belediyenin, ancak kayıt ve satış bedeli arasındaki 26 milyon 484 bin 693 TL’lik farkı Bütçe Gelirleri Hesabı’na kaydetmediği Sayıştay raporlarıyla belgelenmişti. Belediyenin bu sefer de 179 taşınmazın kayıt altına alınmamasıyla gündeme gelmesi “bu kadar da olmaz” dedirtti.

BELEDİYENİN BİR ÖNCEKİ KARNESİ DE KIRIK!

    Sayıştay, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılına ait mali rapor ve tablolarının ‘doğru ve güvenilir bilgi içermediği’ gerekçesiyle kırık not verirken, 2016 yılı denetimlerinde ise ‘Tapuda Malatya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı bulunan 179 adet taşınmazın muhasebe kayıtlarında yer almadığını’ ortaya çıkardı.

     Büyükşehir Belediyesi tarafından Sayıştay’a verilen yanıtta ise “Belediyemizin tapuda kayıtlı olup, muhasebe sistemimizde kayıtlı olmayan taşınmazları ile ilgili olarak ilimizdeki tüm ilçe tapu müdürlükleri ile gerekli yazışmalar yapılarak, taşınmazlarımıza ait tapu senetleri talep edilmiş olup, sistemimizde kayıtlı olmayan taşınmazlarımızın sisteme aktarılması çalışmaları başlatılmıştır. Emlak ve İstimlâk Daire Başkanlığı’nca Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na intikal ettirildiğinde 31.12.2017 tarihine kadar taşınmazlara ait muhasebe kayıtları yapılacaktır” denildi.

GENEL MERKEZ OLAYA EL ATTI!

    Malatya Büyükşehir Belediyesi özellikle son yıllarda Sayıştay’ tan kırık not alırken, hesaplardaki kayıp 26 milyon skandalıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın ilgilendiği belirtildi. Son zamanlarda haklarında iddialar bulunan belediye başkanlarını istifaya zorlayan iktidarın, diğer illerle ilgili de bir çalışma içerisinde olduğu biliniyor. AK Parti Genel Merkezi’nde istifası istenecek belediye başkanları listesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın isminin de geçtiği konuşuluyor. Son günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili skandalların gündeme gelmesinin ise süreci hızlandıracağı da tahmin ediliyor!

Milli Gazete

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.