ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

AYIRIMCILIK KUMPAS DEVAM EDİYOR; KİRAZ, ADAYIN AÇIKLAMASINI BEKLEMEDEN ÇIKTI

 

22 Kasım 2017 10:53
AYIRIMCILIK KUMPAS DEVAM EDİYOR; KİRAZ, ADAYIN AÇIKLAMASINI BEKLEMEDEN ÇIKTI

Oktay şahintürk Yeşilyurt ilçe başkanlığına adayım dedi

 

 

 

 

CHP İl Başkanlığında ilçe Kongre seçimleri öncesi adaylar belli olurken, parti içindeki kavgalar da il başkanlığının taraflı davranması nedeni ile ayyuka çıkmaya başladı.

CHP İl Başkan adaylığını ilan eden CHP Eski Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Oktay Şahintürk’ün Yeşilyurt İlçe başkanlığına adaylığını açıklayacağı sırada, CHP İl Başkanı Kiraz’ın küserek salondan çıktığını ifade ederek, “Bu ayrımcılık bu kumpas başından beri devam ediyor. Yaptığı bazı açıklamalarda insanları CHP de politika yapmaya davet eden il başkanı ne yazık ki gelip aday olan ve yıllardır partiye yönetimlerde hizmet eden Oktay ın Yeşilyurt ilçe başkanlığına adaylığını açıkladığı sırada hiçbir mazereti olmamasına rağmen kakıp gitmiştir.

 İl başkanı olarak ilçe başkanlığına aday olan arkadaşımızın yanında burada bulunması gerekiyordu. Ama şu anda burada yok.” dedi

CHP İl Başkanlığında Kongre seçimleri öncesi adaylar belli olurken, bir skandal daha yaşandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Vahap Altınok’un Battalgazi İlçe Başkan Adaylığını açıkladığı salonda hazır bulunurken, Oktay Şahintürk’ün Yeşilyurt İlçe başkanlığına adaylığını açıklayacağı sırada salondan çıktı.

 CHP İl Başkan adaylığını ilan eden CHP Eski Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Oktay Şahintürk’ün Yeşilyurt İlçe başkanlığına adaylığını açıklayacağını sırada, CHP İl Başkanı Kiraz’ın küserek salondan çıktığını ifade ederek, “şu anda gördüğünüz gibi bize küsmüş vaziyette gitti. Bu ayrımcılık bu kumpas başından beri devam ediyor. Biz kendisine küs değiliz. İl başkanı olarak ilçe başkanlığına aday olan arkadaşımızın yanında burada bulunması gerekiyordu. Ama şu anda burada bulunmuyor” dedi.

KİRAZ, ADAYIN AÇIKLAMASINI BEKLEMEDEN ÇIKTI

CHP İl Başkanlığında Adaylar belirlenirken, Kumpasın ve ayrımcılığın devam ettiğini dile getiren CHP İl Başkan Adayı Ahmet Küçükşahin, “Değerli basın mensupları bugün Yeşilyurt İlçe Başkanlığına aday olan Oktay Şahintürk adaylığını açıklayacak. Biraz önce Battalgazi İlçe Başkanlığına aday olan arkadaşımız adaylığını açıkladı. Açıklama yaparken İl Başkanı yanındaydı. Ancak şu anda gördüğünüz gibi bize küsmüş vaziyette gitti. Bu ayrımcılık bu kumpas başından beri devam ediyor. Biz kendisine küs değiliz. İl başkanı olarak ilçe başkanlığına aday olan arkadaşımızın yanında burada bulunması gerekiyordu. Ama şu anda burada bulunmuyor. Bunu bütün Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerine takdirlerine sunuyorum. Biz bu baskıya başından beri 1,5 yıldır maruz kalıyoruz. Kendisinin karşısında bu baskıdan Cumhuriyet Halk Partisini kurtarmak adına ben il başkanlığına aday olduğumu daha önce açıklamıştım. Benimle birlikte aday olan Oktay Şahintürk Yeşilyurt İlçe başkanlığına aday. Malumunuz her ikimiz de, ben Yeşilyurt İlçe Başkanı idim. Oktay Şahin Türkçe Yeşilyurt İlçe yönetim kurulu üyesiydi. Enver beyin organize etmesiyle yönetim kurulundan 6 arkadaş istifa etti ve istifalarını neticesinde de yönetim kurulu düştü. Daha sonra ikimiz hariç olmak üzere aynı şahısları yönetim kurulu üyesi olarak atadılar. Dolayısıyla olay böyle cereyan etti. Şu anda Oktay Şahintürk Yeşilyurt İlçe başkanlığına adaydır ve adaylığını açıklayacaktır” şeklinde konuştu.

“OYLARI YÜZDE 29’LARA ÇIKARACAĞIM”

Yeşilyurt İlçe Başkanlığına adaylığını ilan eden Oktay Şahintürk ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, “Değerli basın mensupları ve Partili arkadaşlar. Geldiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere buraya davet etmemizin sebebi benim CHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklamaktır. İsmim Oktay Şahintürk’tür Yeşilyurt merkezdenim. Yani çırmıktılıyım. Emekli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürüyüm. Yaklaşık 2 yıldır CHP Yeşilyurt ilçe yönetiminde görev yapmaktayım. Yönetim kurulu üyelerimizin bir bölümünün istifası nedeniyle tüzük gereği 23 Ekim günü görevimiz sona erdi.  Aralık 2017 günü yapılacak olan CHP Yeşilyurt İlçe kongresinde ilçe başkanı olabilmek için adayım. Hatırlanacağı üzere 7 Haziran seçimlerinde CHP Yeşilyurt yüzde 17,2 oy almıştı. Arkasında yapılan bir Kasım genel seçimlerinde de bu oy oranı yüzde 15,6 ya düşmüştü. İlçe başkanı olduğum takdirde bu oy oranını yüzde 28’lere yüzde 29 Lara çıkarmayı hedefliyorum. Bunun için gerekli olan alt yapıyı oluşturdum. Delegeler tarafından görevlendirildiğim takdirde zaman kaybetmeden çalışmalarına başlayacağım. Ayrıca il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Yeşilyurt eski İlçe Başkanı Sayın Ahmet Küçükşahin ile de birlikte çalıştığımız bilinmesini istiyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.