ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

CHP li Küçük şahin; Yalan söylemenin, ahlaksızlığın adı, hukuksuzluğun adı siyaset değildir.

 

24 Aralık 2017 11:11
CHP li Küçük şahin; Yalan söylemenin, ahlaksızlığın adı, hukuksuzluğun adı siyaset değildir.

 

 

“ Hukukun peşine düştükçe, bu partide başıma gelmedik iş kalmadı.”

 

Cumartesi günü yapılan il kongresinde konuşan CHP Yeşilyurt Eski ilçe başkanı Ahmet küçükşahin parti içerisinde haksızlığın ve hukuksuzluğun had safhada olduğunu bu hukuksuzluklarla haksızlıklarla mücadele etmenin bu şartlarda mümkün olmadığını çünkü tam bir tek adam mekanizmasının işlediğini belirterek hukuka uymayan bir partinin adalet yürüyüşlerinin de anlamı olmadığını belirtti.

 CHP eski Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin 3 Kasım’da CHP İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladığını anımsatarak, bu hukuksuzluklarla yan yana olamayacağını söyleyerek adaylıktan çekildiğini söyledi.

Adaylıktan çekilme gerekçelerini anlatan Küçükşahin, şunları söyledi: “Bir devlette, partide, kurumda hukuktan bahsedilmesi için öncelikle tüzük, yönetmelik, kongre kılavuzu gibi düzenlenmiş kuralların olması gerekir. İkinci olarak düzenlenmiş kurallar kadar bu kurallara uymayanlar için yaptırımın olması gerekiyor. Bu iki koşul olmadığı takdirde hukukun varlığından söz edilemez. Polis ve jandarma olmazsa adliyelerde verilen kararların hiçbir önemi olmaz. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü bu durumdadır. Benim hukukun peşine düştükçe, bu partide başıma gelmedik iş kalmadı. 15 ay Yeşilyurt İlçe Başkanlığı yaptım, düşürüldüm. Çelme takmanın, yalan söylemenin, ahlaksızlığın adı, hukuksuzluğun adı siyaset değildir. Siyaset, devlet yönetme sanatıdır. Yalancı, ahlaksız, hukuka uymayan, çelme takanlardan devlet yöneticisi olabilir mi? Halka dayanmayan bir siyasi partinin başarılı olması mümkün değildir. Kendi içinde hukuka uymayan bir siyasi partinin ‘halka dayandığını’ iddia etmekte komiktir. Pazartesi günü Enver Kiraz’ın adaylığını açıklamasına müteakip, CHP il teşkilatında hukukun yeniden tesis edileceğine dair umutlarım tamamen tükenmiştir. İl başkanlığı adaylığından çekiliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.