ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

AKP, OHAL KOLİK OLDU,

 

29 Aralık 2017 13:24
AKP, OHAL KOLİK OLDU,

 

CHP’ Li cankurtaran’dan 696 no lu KHK’ da “hiçbir düzeltme yapılmayacak” diyen başbakan yıldırım’a sert tepki: “kibir, AKP yönetimini hücrelerine kadar kapladı” “AKP, OHAL kolik oldu, onu bu bağımlılığa alıştıran da AYM oldu!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım’ın 696 sayılı KHK’da “Hiçbir düzeltme yapılmayacak” yönündeki açıklamasına yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi. AKP'nin ben ne dersem o havasında olduğunu belirten Cankurtaran, "Kibir, AKP Yönetimini hücrelerine kadar kapladı. Ya bu KHK’yı düzeltirler ya da bu KHK’dan cesaret alan bazı kişilerin yaratabileceği gelecekte ki olası gerginliklerin sorumlusu olurlar” dedi.

AKP, OHALKOLİK OLDU, ONU BAĞIMLILIĞA ALIŞTIRAN DA AYM OLDU"

Tek başına 696 sayılı KHK’yı da düzeltmenin sorunu çözmeyeceğini belirten Cankurtaran, “OHAL bir an önce sonlandırılmalıdır.  OHAL ile elde ettiği KHK gücünü bırakmak istememektedir. AKP artık bir Ohalkoliktir ve KHK bağımlısıdır. AKP’yi  bu bağımlılığa alıştıran da CHP’nin KHK’larla ilgili başvurusunu yetkisiz olduğunu gerekçe göstererek reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) ve AYM Başkanı oldu. Türkiye uçuruma gitmeden AKP’yi bu sarhoşluktan uyandırmak şarttır” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.