ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya CHP de çözülmeler devam ediyor Hukukun olmadığı yerde çetecilik vardır. CHP Üyeliğimden Ayrılıyorum

 

15 Ocak 2018 10:55
Malatya CHP de çözülmeler devam ediyor   Hukukun olmadığı yerde çetecilik vardır.  CHP Üyeliğimden Ayrılıyorum

 

 

 

Varan 1 den sonra varan 2 de gerçekleşirken Malatya CHP de çözülmeler devam ediyor. Üyeler bir yana ilçe başkanlarının da istifa etmesi ile CHP Malatya da kan kaybetmeye devam ediyor.

16 Nisan referandumunun akşamı Malatya’nın en büyük ilçesi olan Battalgazi ilçe başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu CHP den istifa etmişti. Bu gün yine Malatya’nın en büyük ikinci ilçesi olan Yeşilyurt ta 15 ay kadar ilçe başkanlığı yapan Dr. Ahmet Küçükşahin CHP üyeliğinden istifa ettiğini yazılı olarak açıklamıştır. Geçmiş dönemlerde CHP de görev yapan hatta merkez ilçe başkanlığı yapanlarında içinde bulunduğu bir gurubunda toplu olarak istifa edecekleri haberi dilden dile dolaşmaktadır.

Ahmet Küçük şahin yaptığı yazılı açıklama da “ Bugün Türkiye’de uygulandığı ve pratikte bizlere öğretildiği üzere siyaset denen mekanizmanın özü, ayak oyunu, hırsızlık, yalancılık değildir. Siyaset, devlet yönetme sanatıdır. Bu nedenle bilgili, saygın ve dürüst insanları toplum içinde yüceltmek ve siyaset mekanizmasının içine sokmak gerekir.  

Dürüstlük, saygı, çalışanı yüceltme ise; hukuk müessesesinin kurulması ile olur. Hukuk sisteminin oturtulmadığı ve hukukun pirim yapmadığı bir düzende “Ben sosyal demokratım” demenin de bir karşılığı bulunmamaktadır. Hukuksuz bir ortamda “sosyal” da olunmaz, “demokrat” da olunmaz.

Bununla birlikte 15 ayı CHP Yeşilyurt İlçe Başkanlığı olmak üzere 22 aylık aktif çalışmam esnasında tespit ettiğim husus; partide hukukun olmadığıdır. Yaşadığım hukuksuzlukları yer, zaman ve isimler vererek Yeşilyurt İlçe ve Malatya İl Kongresinde ifade ettim.

Oysa hukuk, bir yaşam tarzıdır. Hukuk, çalışana saygıdır. Hukuk, çalışanları yarıştırmaktır. 

Hukukun olmadığı yerde çetecilik vardır.

Malatya CHP’de siyaset;  ayak oyunlarına, adam kayırmacılığına, kapı kulluğuna ve küçük çıkarlar için partinin faydasını göz ardı etmeye dönüşmüştür.

Oysa Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş milyonlarca vatansever için söz konusu vatansa, tek tek bireyler de, parti de teferruattır. Söz konusu Atatürkçü düşüncenin hayata geçirilmesi ise gerisi teferruattır.

Zorbalığın ve hukuksuzluğun siyaset zannedildiği ortamlarda gerçeği haykırmak ve dayatılan çıkar düzeninin parçası olmamak en büyük erdemlerdendir.  Zira siyaset halk için ve hukuk kuralları içinde yapılmalıdır. Halktan uzak, hukukun da gereksiz görüldüğü yerlerde iyiye dair herhangi bir adımın atılması mümkün değildir.

Bu itibarla, ideolojisine derinden saygı duyduğum CHP’nin, 6 yılda partiyi küçültmüş mevcut il başkanının başkanlığındaki Malatya il örgütünün;

- Hukuktan ve CHP’nin fikri köklerinden uzak yönetim anlayışıyla Atatürk’ün mirasına sahip çıkamayacağı ve

-  2019 seçimlerinde Malatya halkının beklentisine cevap veremeyeceği

düşüncesinden hareketle CHP üyeliğinden ayrılıyorum.

Değerli Malatya halkına saygılarımla bildiririm.

                                                                                              Dr. Ahmet Küçükşahin

                                                                                              CHP Yeşilyurt Eski İlçe Başkanı 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.