ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Barış talebinden asla vazgeçmeyeceğiz'

 

23 Ocak 2018 15:10
Barış talebinden asla vazgeçmeyeceğiz'

 

 

    Afrîn’ e yönelik saldırılara tepki gösteren, HDP, DBP, DTK Malatya İl yöneticileri ve Kadın Meclisi üyeleri, “Bütün halkların onurlu barış içinde yaşayacağı bir coğrafyanın inşası için barış talebinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

   Türkiye’nin Afrîn’e yönelik başlattığı saldırıya bir tepki de Malatya’dan geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Malatya il yöneticileri ve Kadın Meclisi üyeleri HDP İl binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. AKP hükümetine saldırıyı durdurma yönünde çağrı yapan siyasi partiler, “İnadına yaşam inadına savaşsız bir dünya” sloganları atarak açıklamaya başladı.

‘Yoksul halkın evlatları savaşa sürülüyor’

    Açıklamada konuşan HDP Malatya İl Eş başkanı Perihan Yücekaya, siyasi iktidarın ömrünü uzatmak amacıyla ülkeyi ateşe attığını ifade etti. Perihan, her eve giden cenazeden AKP hükümetinin sorumlu olduğunun altını çizerek, “Ortada ne vatan savunması ne de beka sorunu vardır. Bir tek şey var o da, iktidarın kendi koltuğunu kaybetme korkusudur. Bu ülkenin yoksul evlatları amacı belirsiz bir savaşa sürülüyor” diye konuştu.

‘Muhalefet görevini yapsın’

    CHP’den “Yaşanan savaşı destekleyen sözde muhalefet görünümlü iktidar yedekleri” diye söz eden Perihan, “Yaşanan savaşın tüm müsebbibi AKP, MHP, CHP ittifakıdır. Bu gün savaş çığırtkanlığı yapan AKP, MHP ve CHP gün gelecek ve halka hesap verecektir. Her fırsatta savaştan yana tutum aldığını vurgulayan CHP bugün neden susmaktadır? Muhalefet görevini yapsın” diye belirtti.

‘Efrîn halkı yalnız değildir’

    Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı barışı inşa etmeye çağıran Perihan son olarak, “AKP, CHP, MHP ittifakının başlattığı bu işgal rejimi kabul edilemez. Biz kadınlar bu savaşa izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.