ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

EĞİTİM ' SEN ETKİNLİĞİNDE, BARIŞ ÇAĞRISI

 

23 Ocak 2018 15:18
EĞİTİM ' SEN ETKİNLİĞİNDE, BARIŞ ÇAĞRISI

Eğitim Sen Kuruluşunun 23. Yılını düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

 

 

 

Malatya’da bir restorantta gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim Sen Malatya Şube yönetimi, Birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisinin yanı sıra eğitim senli Öğretmen ve üyeler katıldı.

Eğitim sen Malatya Şube başkanı Tarık kaya, etkinlikte şu açıklamalara yer verdi; “Gerçekten zor zamanlardan geçiyoruz. Bugün 23. Yaşımızı kutlarken, bir taraftan ülkenin savaş politikaları gerçeği ile karşı karşıya olduğu gerçeğini de çok yakında hissediyoruz. Ciddi anlamda yürüttüğümüz kampanyalarımızı bugüne kadar, Barıştan yana taleplerimizi ısrarla dile getirdik. Savaş politikalarının, bir ülkenin geleceği açısından, halkların geleceği açısından, çok ciddi travmalar, ölümlerle karşılaştığını söylememize rağmen, hala bu ülkeyi yönetenler savaşta ısrar etmeye devam ediyorlar. Biz Eğitim Sen olarak, her zaman barıştan yana olacağız. İnsanların ölmesi öldürülmesi, bizlerin kabul edeceği bir şey değil. Doğrudur, biz bu ülkede demokrasinin yerleşmesini istiyoruz, OHAL koşullarının kaldırılmasını istiyoruz ama en önemli şey, emekçilerin yarınının güvenceye alınması için, bu ülkeyi yönetenlerin bu ülkeyi yönettikleri biçimi kabul etmiyoruz, ret ediyoruz.”

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise, “Çocuklarımıza onurlu bir gelecek sürdürenler , Nuriye ve Semih arkadaşlarımızın, sesine ses, çığlığına çığlık olanlar. İşimize, ekmeğimize, geleceğimize, çocuklarımıza, meslek onurumuza sahip olanlar. Laiklik eşitliktir, özgürlüktür, adalettir diye haykıranlar, yaratmak istedikleri tüm kutuplaştırmalara, ayrıştırmalar, ötekileştirmelere inat, çocuğun gördüğü düştür barış, ağaçların altında söylenen sevda sözleridir denilendir barış diye haykıranlar, eşit ve demokratik bir Cumhuriyet mücadelesini inadına sürdürenler, AKP karanlığına teslim olmayanlar, biz ne mükemmel dostlarız ki, kelimesiz ve yazısız anlaşırız, hepinize cümleten merhaba” şeklinde konuştu.Eğitim Sen Kuruluşunun 23. Yılını düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.