ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İHD' DEN TUTUKLAMALARA TEPKİ

 

21 Şubat 2018 19:24
İHD' DEN TUTUKLAMALARA TEPKİ

 

 

      İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya şubesi, dün akşam saatlerinde tutuklanan ve aralarında İHD üyelerinin de bulunduğu toplamda 13 kişinin tutuklanmasına yönelik açıklama yaptı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

    Dernek Binasında bir açıklama gerçekleştiren İHD Malatya şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, Anayasa tarafından tanınan hakları dile getirerek, yapılan tutuklamaların haksız olduğunu dile getirdi.

Gönül Öztürkoğlu yaptığı basın açıklamasında şu açıklamalara yer verdi; “13 Şubat 2018 tarihinde sabah saatlerinde üyelerimiz Perihan Yücekaya, Hasan Şahin,Hasan Kaya,Mahmut Bilgiç,Abuzer Adıyaman,Sibel Yaylagül ve Polat Akköse toplam 8 kişi insan hakları üyelerimiz ve 5 kişide HDP yöneticileri toplam 13 kişi göz alınmıştır.Örgüt üyeliği ve sosyal medya paylaşımından dolayı 19 şubat tarihinde çıkarılan mahkemede tutuklama talebiyle cezaevine gönderildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin 19. Maddesi, BM Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi’nin 19. Maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. Maddesi ifade özgürlüğünü bir insan hakkı olarak vurgular. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da 25, 26 ve 28. maddelerinde düşünce, düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü hakkını tanımaktadır. Anayasa’ya göre barışı talep etmeleri ve bu konuda sosyal medya paylaşımlarında bulunmaları haktır, suç değildir”İ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.