ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD olarak ilgilileri uyarıyoruz:

 

03 Mayıs 2018 19:21
PSAKD olarak ilgilileri uyarıyoruz:

 

 

Pir sultan abdal kültür derneği genel merkezi Türkiye genelinde OHAL la birlikte yıllardır baskının devam ettiğini belirterek yazılı bir açıklama yaptı.

PSAKD Genel merkezinin yazılı açıklaması

 

“    Tek adam rejimine dayalı gerici faşist AKP iktidarının Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüze dönük baskı, tehdit ve sindirme politikaları devam ediyor.

       Özellikle OHAL sürecinden sonra örgütümüze dönük bu politikaların hızlanarak devam ettiğini görüyoruz. OHAL sürecinde birçok üyemiz ve yöneticimiz keyfi ve haksız bir şekilde asılsız gerekçelerle gözaltına alındılar ve tutuklandılar.

     Bu durumun bir örneğini de Sarıyer Şube Başkanımız Zeynep Yıldırım’ın eşi ve Sarıyer Şube üyemiz Haydar Yıldırım’ın tutuklanma sürecinde yaşadık.

      Haydar Yıldırım 4 Ekim 2017 tarihinde hiçbir temeli olmayan asılsız suçlamalarla tutuklandı. Haydar Yıldırım’ın %80 engelli raporu olmasına rağmen mahkeme bu durumu görmezden gelerek tutuklama kararı verdi.

     Bu da yetmezmiş gibi %80 engelli raporu olan bir canımız olan Haydar Yıldırım’a tutuklandığı günden itibaren sistematik bir baskı, tecrit ve sindirme politikası uygulandı.

      Haydar Yıldırım’ın sağlığı açısından son derece hayati önemde olan ilaçları verilmemektedir. Haydar Yıldırım cezaevi yönetiminin tamamen keyfi bir uygulamasıyla doktora sevk edilmemektedir. Ayrıca yine sağlığına oldukça zarar verebilecek şekilde havalandırması tel kafes ile kapatılmıştır.  

      Bunun dışında cezaevi yönetimi sudan gerekçelerle Haydar Yıldırım’a 3 yıl iletişim cezası vermiştir.

Şimdi devlet ve hükümet yetkililerine soruyoruz;

Sağlığı hayati derecede tehlike teşkil edecek kadar bozulmuş bir insana bu zulmü neden yapıyorsunuz?

       Neden mevcut yasalara aykırı uygulamalarda bulunarak bir insanın hayatını tehlikeye atıyorsunuz?

     %80 engelli raporu olan, evi ve adresi belli olan, hiçbir kaçma şüphesi olmayan, hakkında dikkate alınabilecek şekilde kanıta dayalı en ufak bir gerekçe bulunmayan Haydar Yıldırım’a dönük tutuklama uygulamasında neden ısrar ediyorsunuz?

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak ilgilileri uyarıyoruz:

        Haydar Yıldırım’a dönük eziyete ve keyfi uygulamalara derhal son verilmelidir. %80 engelli raporu olan bir insanın tutuklu bulundurulması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bu yüzden Haydar Yıldırım serbest bırakılmalıdır. Bu taleplerimiz karşılanmadığı takdirde örgütlü olduğumuz her yerde Haydar Yıldırım canımız için diğer dost ve musahip kurumlarımıza da çağrı yaparak bir eylemlilik ve mücadele süreci başlatacağımızı ilan ediyoruz.”

                                                                                                   Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.