ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Kürt genci Kürtçe şarkı söylediği için ağır işkencelere maruz kaldı.

 

10 Mayıs 2018 00:58
Kürt genci Kürtçe şarkı söylediği için ağır işkencelere maruz kaldı.

 

 

     Dün İran'da Kürtçe şiir yazdıkları için ağır işkenceler yapılan kardeşlerin acısına dayanamayan ana, hayatına son verdi. Eş zamanlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde zorunlu askerlik görevini yapan Kürt genci Kürtçe şarkı söylediği için ağır işkencelere maruz kaldı.

    Ağrı Dağı 9. Bölüğe bağlı Fehmi Altınordu Karakolunda askerlik yapan Vanlı er Fikret Aydemir, Kürtçe şarkı söylediği gerekçesi ile rütbeli askerler tarafından linç edilerek Iğdır Devlet Hastanesine terk edildi.

     Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman Kürt gencini hastanede ziyaret etti.

     Ağrı’da askerlik yaptığı bölükte Kürtçe şarkı söylediği için linç edilen Er Fikret Aydemir'i ziyaret eden HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, "Aydemir, iki askerin uzun süredir kendisini tehdit ettiğini söyledi" ifadesini kullandı.

    Açıklamasında Ağrı Dağı 9. Bölüğe bağlı Fehmi Altınordu Karakolunda askerlik yapan Vanlı er Fikret Aydemir, Kürtçe şarkı söylediği gerekçesi ile rütbeli askerler tarafından linç edilerek Iğdır Devlet Hastanesinde terk edilmiş, Aydemirin şu an yaşam mücadelesi verdiği ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

Dilerim bir an önce sağlığına kavuşur rabbim acil şifalar versin

Ailesine sabırlar diliyorum biran önce evlatlarına sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını temenni ediyorum rabbimden.

     Bunu yapan ahlak bozukluğu içerisinde olan kazmalara rabbimden acil olarak bu gence kalkan ellerin ayakların Ve pis ağızlarından çıkan dehşetli sözleri için ellerini bacaklarını Ve konuşma organını acil bir şekilde bedenlerinden alınmasını canı gönülden diliyorum ÂMİNNNNNNN....

     Ağrı Dağı 9.Bölüğe bağlı Fehmi Altınordu Karakolunda askerlik yapan Vanlı er Fikret Aydemir, Kürtçe şarkı söylediği gerekçesi ile rütbeli askerler tarafından linç edilerek Iğdır Devlet Hastanesine bırakıp terk etmişler ,şu an yaşam mücadelesi veriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.