ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

 

15 Mayıs 2018 20:21
FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

Malatya’da Filistin’e yönelik saldırı protesto edildi. “Kudüs’ün özgürlüğü Kürecik radar üssünü kapatmaktan geçer”

 

 

 

     Malatya’da, Filistin’de ki protestolara İsrail tarafından yapılan katliam Emeksiz Kavşağı’nda protesto edildi. “Siyonistler, Emperyalistler yenilecek, direnen Filistin halkı kazanacak” ve “Kudüs’ün özgürlüğü Kürecik radar üssünü kapatmaktan geçer” pankartlarının açıldığı açıklamada, Malatya Kürecikte bulunan radar üssünün kapatılması talebi öne çıktı.

     EMEP, HDP, ESP, ÖSP, DBP, KESK, Emekli Sen, İHD, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya ve Ören Şubeleri, Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği, Ehlibeyt Derneği ve Atmalılar Derneği tarafından yapılan ortak basın açıklamasını kurumlar adına Emek Partisi Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin okudu.

     Gültekin demokrasi platformu adına yaptığı açıklama da “ABD yönetiminin bölgedeki denklemi kendi lehine çevirmek için hayata geçirdiği bu provokasyon, 6 ay önce bizzat Donald Trump tarafından ilan edildi. Üstelik bu karar, BM Genel Kurulu'nda 9'a karşı 128 oyla reddedilmesine rağmen hayata geçirildi” dedi.

       AKP-Erdoğan hükümetinin somut adımlar atması gerektiğine değinen Gültekin, “İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır. İsrail’i korumak üzere kullanılan başta Kürecik radar üssü olmak üzere bütün üsler kapatılmalıdır. Bütün emperyalistlerle birlikte bölge gericilikleri Ortadoğu'dan çekilmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir” dedi.

       Emek ve demokrasi güçleri olarak Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olduklarına değinen Gültekin, “dün olduğu gibi bu günde Filistin halkının haklı mücadelesinin yanındayız. Filistin halkına yönelik barbarca saldırıların son bulması için bütün halkımızı Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.Malatya’da Filistin’e yönelik saldırı protesto edildi. “Kudüs’ün özgürlüğü Kürecik radar üssünü kapatmaktan geçer”

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.