ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD: OHAL' de adil ve eşit bir seçim olmaz

 

14 Mayıs 2018 18:13
PSAKD: OHAL' de adil ve eşit bir seçim olmaz

 

 

Yaklaşan 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, OHAL koşullarında eşit ve adil bir seçim yapılamayacağını belirterek 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“SOKAKLAR TOPLUMA TAMAMEN KAPATILDI”

PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, toplumun henüz bu seçimlere hazır olmadığını vurgulayarak, “OHAL dönemiyle birlikte toplumun baskılandığı, insanların hak ve hürriyetlerini kısıtlandığı, insanların taleplerini dile getiremediği, topluma tamamen sokakların kapatıldığı bir süreçte yapıyoruz biz 24 Haziran’ı” dedi. Seçimlerin demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini savunanlar açısından zor olacağını belirten Ulutaş, “Ben şuna inanıyorum ki ne olursa olsun bizler gibi ötekileştirilen, inancı görülmeyen, dili görülmeyen, kimliği görülmeyen, özellikle kadın kimliği görülmeyen insanlar bu anlamda tavırlarını net ortaya koyarlar” şeklinde konuştu.

 

“BU MİRASI PİR SULTAN’IN DİRENCİNDEN ALIYORUZ”

 

“Sokaklar bugün yasaklanmış olabilir ama insanlar kendi yerelinde, bağlı bulundukları kurum binalarında gerekli faaliyetleri sürdürüyorlar. Belki sokakta bunu yapamıyoruz ama kendi içimizde bunu yapıyoruz” diyen Ulutaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak bu seçimde özellikle demokrasiden ve insan haklarından yana olan partileri destekleyeceğiz her zaman olduğu gibi. Biz bu mirası Pir Sultan’ın o direncinden, inancından alıyoruz ve bu doğrultuda devam edeceğiz. Düşüncemizde ne kadar baskılanırsak baskılanalım bu düşüncemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiden, insan haklarından, kadın haklarından, çocuk haklarından, Aleviler olarak kendi taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

 

“DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN YANA TAVIR ALACAĞIZ”

Konuşmalarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne yönelik baskılara da değinen Ulutaş, “Biz hiçbir zaman bunlara boyun eğmedik. Pir Sultan’ın mirasçılarıyız, onun yoldaşlarıyız. O hiçbir zaman boyun eğmedi, ipe giderken bile dimdik gitti. Kendi iradesiyle, düşüncesiyle ve inancıyla gitti. Biz bu inancın devamcıları olarak her zaman demokrasi güçlerinden yana bir tavır alacağız” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.