ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD' DEN DAYANIŞMA GECESİ

 

29 Mayıs 2018 13:24
PSAKD' DEN DAYANIŞMA GECESİ

 

 

      Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya şubesi tarafından geleneksel dayanışma gecesi etkinliği düzenlendi.

        Malatya Melekoğulları düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Bazı siyasi Parti HDP. CHP. DBP. ÖSP. EMEP. ESP. DAD yönetim kurulu üyesi hüseyin kuğu dede ve Bazı STK temsilcilerinin yanı sıra PSAKD Malatya şubesi yönetimi ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

         Düzenlenen etkinlikte konuşan PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş; “Seçim arifesinde böyle bir geceyle demokrasiden, insan hak ve hürriyetlerinden yana olan, adalet, hak ve hukuk arayan, Öteki görülen, dini, dili inancı tanınmayanların bir araya gelmesini çok anlamlı buluyoruz.”

       PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ise; “ Seçim çalışmaları başladı. İktidar partileri ve muhalefet partileri seçim bildirilerini açıkladılar. 16 yıldır iktidarda olan ve bu ülkeyi yöneten, Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde şöyle bir ifadede bulundu; ‘ Cem evlerine yasal statü tanıyacağız’ diye. Biz Alevi kurumları tarafından bu açıklamayı kabul etmiyoruz. 16 yıldır sen bu ülkeyi yönetiyorsun, şimdiye kadar peki neden yasal statü vermedin. Bu tamamen sıkışmışlığın bir ifadesidir. Cumhurbaşkanının televizyon programlarını, mitinglerini izleyin, eski Cumhurbaşkanı değil artık. Gidiyor ve bunu götürecek olan ise bizleriz. Bizlerin medyası yok, yayın organı yok onun için buradakiler bir medya organı gibi hareket edip kapı kapı dolaşmak ve tabana anlatmak zorundayız”dedi

Konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisi v e halaylarla devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.