ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya Hekimhan da HDP' li lere demir sopalarla; Saldırı: 7 yaralı

 

14 Haziran 2018 03:12
Malatya Hekimhan da HDP' li lere demir sopalarla; Saldırı: 7 yaralı

 

 

 

        Malatya’nın Hekimhan ilçesinde siyasi ve seçim çalışmaları yürüten HDP’ lilere demir sopalarla saldırıldı. Irkçı sloganlar atan grup, 7 HDP’ liyi yaraladı.

       Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Yönetimi ve milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 20- 25 kişilik grup, seçim çalışmaları kapsamında geldikleri Hekimhan ilçesinde ırkçı sloganlar atan bir grubun, demir sopalı saldırısına uğradı.

HDP’liler İlçeye geldikten bir süre sonra seçim çalışmaları kapsamında bildiri dağıtırken, yanlarına gelen 4-5 kişi, HDP l ilerin önünü keserek Hekimhan’da HDP çalışması yürütemeyeceklerini söylediler.

       HDP’liler çalışmalarını sürdürünce önceden organize oldukları öğrenilen ve saklandıkları yerden çıkarak kalabalık bir grup partililere demir sopalarla saldırdı. 7 HDP’ linin yaralandığı saldırı esnasında olay yerine gelen polis, HDP’ lilere müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırmak istedi.

        Polisin müdahale etmediği grup, bir süre daha bekledikten sonra dağıldı. Yaralı HDP’liler ise ilçe devlet hastanesinde tedavi görüyor.1 . Sıra adayı Mehmet Tuncelin oğlu baran tuncel, ise Malatya araştırma hastanesine sevk edildi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.