ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP 'SÖYLENENLERE İNANMAYIN ŞUAN BIÇAK SIRTINDAYIZ"

 

22 Haziran 2018 02:30
HDP 'SÖYLENENLERE İNANMAYIN ŞUAN BIÇAK SIRTINDAYIZ

 

 

     Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili adayları ve İl örgütünden dernek ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde HDP’nin bıçak sırtında olduğu ifade edilirken, Baraj üzerinde olduğu söylemlerine itimat edilmemesi ifade edildi.

24 Haziran’a artık günler kala HDP’ liler çalışmalarına ara vermiyor. HDP Heyetinden Haç ovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şubesi ve Seyituşağı yardımlaşma dayanışma derneği ile Topsöğüt, Dilek, Şahnahan, Taştepe, Melekbaba, Hanımın çiftliği ve Çöşnük mahallerine ziyaret gerçekleştirildi.

 “KARŞISINDA KİM OLURSA ONA DESTEK OLACAĞIZ”

        Ziyaretlerde ilk olarak Konuşan HDP Malatya il Eş Başkanı Perihan Yücekaya, seçim ikinci tura kalırsa AKP’nin karşısındaki kim olursa ona destek vereceklerini söyledi. Yücekaya; “HDP kadınlara en çok önem veren bir partidir. İlk Eş Başkanlığı dünyada biz uyguladık. Kadın Eş Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın eş başkanlığını düşürdüler. Belediye başkanlarımızı tutukladılar ve onların yerlerine Kayyum atadılar. Bizlere en büyük sorunun Bu hükümet ve Tayyip Erdoğan yaşattı. Tayyip Erdoğan’ın karşısında bizim temennimiz Selahattin Demirtaş’ın kalmasıdır. Diğer Cumhurbaşkanları açık alanlarda siyaset yaparken, bizim Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş, cezaevinden siyaset yaptırılmaktadır. Cizre’yi, sur’u yok etti onun için onun karşısında kim kalırsa biz desteğimizi ona vereceğiz”

“AMAÇLARI BİZLERİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK”

        HDP Malatya ilk sıra milletvekili adayı Mehmet Tuncel ise; “Biz mümkün oldukça bütün kurumları ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız sizlerin görüş ve önerilerinizi almak. Ülkenin bir bataklığa gidiyor ve sizlerde en az bizler kadar bu durumun farkındasınız. Bunun için biz diyoruz, bütün demokrasi güçlerinin bir alanda, ortak alanda mücadele içerisinde. İktidar özellikle bizim partimizin üzerinde yoğunlaştı. Amaçları HDP’yi baraj altında bırakarak milletvekili sayılarını arttırmak. Bize sürekli sorulan bir soru var, ‘ikinci turda HDP ne yapacak?’ diye. Biz asla AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceğiz. Bunu Eş genel Başkanlarımızda, Milletvekillerimizde zaten dillendiriyor. Biz mahalle, mahalle geziyoruz ama, basın asla bize yer vermiyor. Bu seçimde de bunları durduramazsak tamamen diktatörlük hâkim olacak. Onun için bu seçim olduğundan daha fazla önem arz etmekte” dedi.

       Malatya Haçovalılar Kültür ve Dayanışma derneği başkanı Abidin Akdağ ise, “bizler bütün partilere eşit mesafede olan bir derneğiz. Tabi gönlümüz sislerinde meclise girebilmenizden yana. Bütün partiler birleşti artık tamam ve değişim vakti geldi diyorlar” şeklinde konuştu.

Haçovalılar derneği ziyaretinin ardından HDP heyeti, Seyituşağı Derneğini ziyaret etti.

 

“SALDIRILARA UĞRUYORUZ”

 

Burada Mehmet Tuncel’in konuşmasının ardından konuşma gerçekleştiren HDP Malatya Milletvekili bir diğer adayı Hüseyin Kılıç ise; “Ben Seyituşaklıları bir ağaç, kendimizde o ağacın yaprağı olarak görüyorum. Geçtiğimiz günlerde Hekimhan’da bir saldırıya uğradık. Uğradığımız bu saldırı sonrası da 6 arkadaşımız yaralandı.

       Dün Afet evleri bölgesinde adamın biri eline sopa almış araçlarımıza saldırmış. Basın bunlara yer vermiyor. Basın sadece bizi oy oranlarında abartıyor. İşte yüzde 13-14 arasındalar diye yansıtıyor. Aslında öyle değil, şuan bizler bıçak sırtındayız. Onların amaçları bizleri n oylarını yüksek gösterip, bizlere oy gelmemesini sağlamak”

       HDP Malatya Milletvekili adaylarının bazıları Dernek ziyareti gerçekleştirirken, diğer adaylarda mahalle ziyaretlerini sürdürdü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.