ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Yargıtay noktayı koydu: Cem evleri ibadethanedir

 

29 Kasım 2018 13:24
Yargıtay noktayı koydu: Cem evleri ibadethanedir

 

 

       Yargıtay, cem evlerinin ibadethane olduğuna ve elektrik faturalarının da diğer ibadethaneler gibi devlet tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti.

      Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2014 yılında cem evlerinin ibadethane olduğuna ilişkin verdiği kararın ardından bir karar da Yargıtay'dan geldi. Cem Vakfı’nın açtığı davada Yargıtay, AİHM gibi cem evlerinin ibadethane olduğuna, tıpkı diğer ibadethaneler gibi elektrik faturalarının da devlet tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti.

        Avukat Ulaş Çam Sendika. Org’a yaptığı açıklamada, "Önemli bir karar, uzun zamandır bunun peşindeydik. Beklentimiz bundan sonrası adına yasal düzenleme. Yasal düzenleme olursa hepimiz adına olumlu bir gelişme olur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.