ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Eğitim-sen 'Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz.'

 

14 Şubat 2019 23:31
Eğitim-sen 'Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz.'

Hukuksuz, mesnetsiz suçlamalar ile yapılan bu göz altıları derhal sonlandırılmalıdır.

 

 

 

       Malatya da birkaç gündür bazı insanların evlerine sabah erken zamanlarda baskın düzenleyerek vatandaşların özellikle KESK üyeleri ve eğitim – sen eski başkanının da gözaltına alınmasına Malatya eğitim sen şube başkanı ve yönetimi sert tepki gösterdi.

        Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan  Eğitim – sen Malatya şubesi şube başkanı Kazım Albayrak yapılan işlemlerin hukuksuz ve haksız olduğunu belirterek “ Malatya Eğitim Sen Eski Şube Başkanımız Tarık KAYA  ve üyemiz Eski Kadın Sekreterimiz Songül TUNÇDEMİR hukuksuz olarak göz altına alınmıştır..

          Gözaltına alınan arkadaşların adresleri belli olup, çağırılarak ifade verecek durumdadırlar.  Gözaltı gerekçesi olarak sosyal medya ve propaganda gösterilmektedir. Eski Şube Başkanımız Tarık KAYA sosyal medya kullanmadığı gibi sendikal faaliyetlerde genel merkezimizin hazırlamış olduğu kamuoyuna yönelik açıklamaları yapmış olmaktan başka yasadışı siyasi faaliyet sayılabilecek hiçbir açıklaması olmamıştır.

Genel merkezimizin olmadığı hiçbir kararlaştırmaya gitmemiştir.

Son yıllarda her seçim öncesi bu tip gözaltı ve tutuklamalar ile sendikamıza, partilere ve demokratik kitle örgütlerine yönelik bir algı oluşturma amaçlı hukuksuz, mesnetsiz suçlamalar ile yapılan bu göz altıların derhal sonlandırılmasını bekliyoruz.

         Genel merkez kararlaştırırları, eylem ve etkinliklerini yasa dışı faaliyet gibi göstererek, yapılan yıldırmaya yönelik hukuksuz işlemleri tanımıyoruz.

        Gözaltına alınan üyelerimizin; eski şube yöneticileri olarak yaptığı basın açıklamaları, mitinglere katılımı düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımları,  demokratik eylem ve etkinlikleri Anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır.

 

      Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.