ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Eğitim ' sen 'Arkadaşlarımızın tutuklanmasını kınıyoruz.'

 

18 Şubat 2019 18:23
Eğitim ' sen 'Arkadaşlarımızın tutuklanmasını kınıyoruz.'

 

 

      Daha önce evlerinde sabah erken vakitlerde alınarak göz altında tutulan ve İki gün önce gözaltı sürelerinin dolmasından sonra mahkemeye çıkarılan önce serbest bırakılan sonra savcının önerisi ile tutuklanan eski Eğitim – sen şube başkanı Tarık Kaya ve eski eğitim – sen eski üyesi Songül Tunçdemirin haksız ve hukuksuzca tutuklandıklarını iddia eden Eğitim – sen Malatya şubesi başkan ve yöneticileri basın açıklaması yaparak bu tutuklamayı kınadılar ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler.

       Eğitim – sen dernek binasında açıklama yapan Malatya eğitim – sen şube başkanı Kazım Albayrak yaptığı açıklama da “ Malatya Eğitim Sen Eski Şube Başkanımız Tarık KAYA  ve üyemiz Eski Kadın Sekreterimiz Songül TUNÇDEMİR hukuksuz olarak tutuklanmışlardır..

         Tutuklanan arkadaşların adresleri belli olup, kaçma şüphesi de bulunmamaktadır. Tutuklama gerekçesi olarak sosyal medya ve propaganda gösterilmektedir. Eski Şube Başkanımız Tarık KAYA sosyal medya kullanmadığı gibi sendikal faaliyetlerde genel merkezimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştur.

       Yasadışı faaliyet sayılabilecek hiçbir açıklaması olmamıştır. Genel merkezimizin almadığı hiçbir uygulamaya gitmemiştir. Tutuklama bir tedbir alma yöntemidir. Eski yöneticilerimiz ve üyelerimiz belirli bir ikametgâha sahip olup, ayrıca Tarık KAYA öğretmen olarak görev yapmaktadır. Bu karar bir önlem olmaktan çok tamamı ile cezaya dönüşmüştür.

         15.02.2019 Cuma günü yapılan mahkemede 2.Ağır Ceza Mahkemesi 2019/129 sorgu talebi ile tutuksuz yargılama kararı vermiş, ancak Savcılığın 2019/3808 sayılı itirazı doğrultusunda 5.Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya dönüştürmüştür. Bu durum sürecin Hukuki değil siyasi olduğunun kanıtıdır.

        Son yıllarda her seçim öncesi bu tip gözaltı ve tutuklamalar, sendikamıza, partilere ve demokratik kitle örgütlerine yönelik bir algı oluşturma amaçlı olup, hukuksuz, mesnetsiz suçlamalar ile yapılan bu tutuklamaların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. 

       Genel Merkezimiz tarafından alınan kararları, eylem ve etkinlikleri yasa dışı faaliyet gibi göstererek, yapılan yıldırmaya yönelik hukuksuz işlemleri tanımıyoruz.

          Tutuklanan üyelerimizin; eski şube yöneticileri olarak yaptığı basın açıklamaları; mitinglere katılımı, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımları,  demokratik eylem ve etkinlikleri, Anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır.

 

         Arkadaşlarımızın tutuklanmasını kınıyoruz. Bir an önce tutuksuz yargılama kararı verilerek serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.. Eski Şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin hukuksal süreçlerini Şube ve Genel Merkez olarak takip edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.