ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

EMEP İl Başkanı serbest, HDP İlçe Başkanına tutuklama

 

17 Ekim 2019 21:32
EMEP İl Başkanı serbest, HDP İlçe Başkanına tutuklama

Malatya'da ev baskınları

 

        Malatya'da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan EMEP İl Başkanı Kemal Gültekin serbest bırakıldı. HDP Akçadağ İlçe Eş Başkanı Sezgin Yaylagül ise tutuklandı.

 

Malatya Demokrasi Güçleri, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

 

Malatya'da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Kemal Gültekin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akçadağ İlçe Eş Başkanı Sezgin Yaylagül ve Yazıhan Eski İlçe Eş Bakanının oğlu HDP' li Salih Sertkaya gözaltına alındı. Polis ayrıca il dışında bulunan EMEP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nejdet Bali ve Beyhan Bali'nin de evlerine baskın düzenledi.

      Baskınlarda gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 2. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen Emek Partisi Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin serbest bırakıldı. HDP Akçadağ İlçe Eş Başkanı Sezgin Yaylagül içinse tutuklama kararı verildi. İki kişi içinse adli kontrol uygulaması ile serbest bırakma kararı verildi.

         EMEP GYK Üyesi Umut Yeğin, Gültekin'in 2012 ve 2014 yılları arasında katıldığı eylem ve etkinliklerde "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını duyurmuştu. Ayrıca Gültekin'in evinde yapılan aramada bazı kitaplarına "sakıncalı" olduğu iddiasıyla el konulmuştu.

 

Sabah erken saatlerde evinde arama yapılan EMEP Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin, 2012-2014 yılları arasında katıldığı eylem ve etkinliklerde “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

 

Malatya demokrasi güçleri: gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın

Malatya Demokrasi Güçleri, ev baskınlarına ilişkin dün basın açıklaması düzenlemişti. EMEP Malatya İl Yöneticisi Orhan Canpolat tarafından okunana açıklamada "Bu sabah başta ilimiz olmak üzere ülkenin birçok yerinde hukuksuz şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi.

Gözaltının hukuksuz olduğunu ifade eden Canpolat şunları söyledi:

         Canpolat ”Avukatlardan aldığımız bilgiye göre gözaltı nedeni, yönetici ve üyelerimizin 2014-2015 ve daha önceki yıllarda yaptıkları basın açıklamaları ve konuşmalardır. Başta partililerimiz ve yöneticilerimiz dün olduğu gibi bugün de ülkemizde ve dünyada yaşanan savaşların, çatışmaların, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve şiddetin karşısında durmaya devam edecektir. Hiçbir gözaltı ve baskı, bizi mücadelemizden alıkoyamaz. Bu sabah başta ilimiz olmak üzere ülkenin birçok yerinde hukuksuz şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Baskı ve antidemokratik uygulamalar bizi yıldırmayacak, vazgeçirmeyecektir.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.