ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Ağbaba ve Gürkan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

 

25 Ekim 2019 22:05
Ağbaba ve Gürkan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

 

 

      CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

       CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve İlçe Başkanlarıyla birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Veli Ağbaba, vefat eden başkan Haydar Karaduman’ın Malatya’nın bir değeri olduğunu belirterek başsağlığı diledi.

        Göreve yeni seçilen MGC Başkanı Vahap Güner’e de başarılar dileyen Veli Ağbaba “basının sorunlarını görüştük. Önce dayatma ile gazeteleri birleştirdiler şimdi basına olan ilan desteğini kaldırmak istiyorlar.

       Basını tek sese mahkum ederseniz en büyük zararı verirsiniz. Basın özellikle de yerel basın Malatya gibi illerimizin olmazsa olmazıdır. Basın desteklenmelidir, yeni teknolojik gelişmeler ışığında yasal değişiklikler yapılmalıdır. Malatya kültürü unutturulmak isteniyor, değerlere sahip çıkılmıyor, yıllarca kayısı festivalini bile yapmadılar. Dar bir grup anlayışla yönetimin sonuçlarını yaşıyoruz.

       Yerel yönetimler bunu yapıyor, destek verdiği kuruluşlara baktığınızda bunu anlarsınız. Malatya Gazeteciler Cemiyeti köklü basın kuruluşlarımızdan bir tanesidir, Büyükşehir Belediyesinin yapmaya hazırlandığı Basın Merkezi projesine desteğimiz tam olacaktır. Basın için yapılacak her girişimi destekliyoruz” dedi.

        MGC Başkanı Vahap Güner, demokrasilerde muhalefetin önemli olduğunu vurgulayarak “Sayın vekilimiz Malatya’nın içinden seçilerek CHP Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselmeyi başarmış bir siyasetçimizdir. Ziyaretleri için teşekkür ediyoruz, bizlerin sorunları kadar Malatya’nın sorunları içinde çaba sarf ediyor. Ziyaretimize gelen her vekilimize anlattık bir kez de Sayın Vekilimizin bilgisine sunuyoruz. Malatya’ya yapılan uçak seferleri büyük bir sorun haline gelmiştir, kış tarifesinde bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin yapma kararı aldığı basın merkezine CHP gurubunun destek vermesi bizleri mutlu etmiştir” diye konuştu.

****************

Gürkan gazeteciler cemiyetini ziyaret etti

 

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

       MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Gürkan gazetecilerle sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanının yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner; “Gazeteciler Cemiyeti olarak Başkanımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımızın bıraktığı yolda hep birlikte yürüyeceğiz, Başkanımız ile birlikte cemiyetimizi bölgenin en iyi cemiyetleri haline getirme noktasında çalışmalarımız devam edecek. Malatya’daki bütün basın kuruluşları ile birlikte bir araya gelerek, birlikte hareket etmenin önemini vurgulayacağız” dedi.

       Mehmet Buyruk Caddesindeki arsa üzerine bir Basın Kompleksi yapılması noktasında Başkanımızın özel gayreti olduğunu ve yaklaşık 1 yıldan itibaren bu konu ile ilgilendiğini biliyoruz. Buraya yapılacak olan tesis konusunda Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yönetim Kurulu olarak tüm yetkiyi Başkanımıza bırakmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

      MGC Başkanı Güner, Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde yapılacak Basın Merkezi için proje hazırlayan Başkan Gürkan'a teşekkür ederek "Başkanımız bir hayali gerçekleştirmek için gayret sarf ediyor" dedi.

 

Gürkan: MGC değerli gazeteciler yetiştirdi

 

Malatya Gazeteciler Cemiyetine başsağlığı dileyerek yeni göreve seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yönetimine başarılar dileyen Başkan Gürkan; “Malatya Gazeteciler Cemiyeti yapmış oldukları tarafsız ve objektif haberler ile toplumun duyu organları olmuştur. Toplumdaki olayları tarafsız ve objektif bir şekilde yansıtmışlardır. Bu çalışmalarından dolayı tebriklerimi sunuyorum. Malatya Gazeteciler Cemiyetimizin tarihi eski olmakla beraber değerli gazeteciler yetiştirdi. Haydar Karaduman’ı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Uzun yıllar Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptı. Rahmetli Özal döneminde de Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Türkiye’de popüler bir duruma geldi. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim Haydar Karaduman’ın ismini her zaman duyuyoruz. Böyle bir intiba bırakması bizleri fazlasıyla memnun etmektedir” dedi.

Başkan Gürkan, “Basınımızın ve Cemiyetimizin yanındayız. Yıllardır bekleyen arsa üzerine bir proje hazırlıyoruz." dedi.

       MGC Başkanı Vahap Güner, yaklaşık 200 bin öğrenciyi ilgilendiren otobüs taşıma ücretlerinde indirim yapılmasını istemesi üzerine de Gürkan "Ilk talimatı dün verdim aktarmalarda ücret alınmayacak. Ama toplu öğrenci indirimi içinde bir çalışma yaptıracağım" dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.