ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Sağlıkta şiddetin araştırılması önergesi AKP oylarıyla reddedildi

 

06 Kasım 2019 07:12
Sağlıkta şiddetin araştırılması önergesi AKP oylarıyla reddedildi

 

 

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin sağlık emekçilerine uygulanan şiddetin araştırılması için verdiği Meclis Araştırma önergesi AKP tarafından reddedildi.

          Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz mayısta çıkardığı kitapçık ile “Şiddete Karşı Eylem Planı” olarak doktorlara “Mümkünse espri yapın” tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak geçen hafta hastası tarafından boğazı kesilen doktorun fotoğrafını Genel Kurul’a gösterdi. İlgezdi, "Bu fotoğrafa iyi bakın! Buradan Bakanlık yetkililerine sesleniyorum: “Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse, o zaman görürsün" diyerek bir doktorun boynunu kesen hastayı hangi espri sakinleştirecekse, lütfen gelip açıklasınlar!” dedi.

 

76 BİN 157 ŞİDDET VAKASI

 

      Şiddetin ana sebebinin ideolojik tercihlerle şekillenen ve sosyal gerçeklerle bağdaşmayan sağlık politikaları olduğunun altını çizen Gamze Akkuş İlgezdi, “Ne yazık ki son 6 yılda sağlık emekçilerine yönelik toplam 76 bin 157 şiddet vakası gerçekleşti. Haftada 244 sağlık çalışanı şiddet gördü! Şiddete uğrayan sağlık emekçilerinden tam 21 bini deyim yerindeyse tekme tokat dövüldü; kesici, delici ve ateşli silahlarla saldırıya uğradı” diye konuştu.

         İlgezdi konuşmasını görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan, Kamil Furtun ve Fikret Hacıosman’ı karşı sorumluluk duygularıyla bu komisyonunun kurulmasını talep ederek bitirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet olaylarını araştırma komisyonu için verilen önerge AKP oyları ile reddedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.