ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Kasım ayında 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü

 

06 Aralık 2019 11:21
Kasım ayında 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü

 

 

         Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kasım ayı raporuna göre, geçen ay 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

      AKP iktidarının tacizciyi, tecavüzcüyü aklayan, istismarı ve şiddeti meşrulaştıran kadın düşmanı politikaları her geçen gün kendini başka bir kadın cinayetinde gösterirken; kasım ayında 39 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

        Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kasım ayı raporuna göre, işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 19 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 4’ü ekonomik bahaneyle, 5’i boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

        Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

 

KADINLARIN ÇOĞU EVLİ OLDUĞU ERKEKLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

 

         Kasım ayında öldürülen 39 kadının 11’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 11’i evli oldukları erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’i babası, 3’ü akraba/tanıdık, 2’si oğlu, 1’i kardeşi, 4’ü birlikte olduğu erkek tarafından öldürülmüştür.

 

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

 

        13’ünün ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 5’i darp edilerek, 3’ü kimyasal madde ile, 3’ü yüksekten düşerek, 1’i boğularak ve 1’i de hem kimyasal madde ve yüksekten düşerek öldürüldü. Ve ne yazık ki 5’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilememiştir.

 

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

 

         Kadınların 30’u evinde, 1’i arabada, 1’i markette, 2’si sokakta öldürülmüştür. Öldürülen kadınların 2’si ormanda, 1’i sahilde cansız bedenleri bulundu. 2 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.