ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Ceza evinde ki ölüm Meclis gündeminde: Serkan Tumay neden öldü?

 

21 Ekim 2020 16:17
Ceza evinde ki ölüm Meclis gündeminde:   Serkan Tumay neden öldü?

 

 

         Kırıkkale F Tipi Cezaevinde gardiyanlar tarafından darp edildiği ileri sürülen Serkan Tumay'ın cezaevinde yaşamını yitirmesi Meclis gündemine taşındı.

          Kırıkkale F Tipi Cezaevinde bir ay önce gardiyanlar tarafından darbedildiği ileri sürülen Serkan Tumay'ın cezaevinde yaşamını yitirmesi CHP Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Sezgin Tanrıkulu tarafından Meclis gündemine taşındı. Tumay'ın ailesi Tumay'ın ölümünün darp nedeniyle gerçekleştiğini söyleyerek sorumluların açığa çıkarılmasını istiyor.

            6 yıldır Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan 27 yaşındaki Serkan Tumay’ın gardiyanların darbetmesi sonucu geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Tumay yaklaşık bir ay önce gardiyanlar tarafından darp edildi.

Kolu ve kafasında kırıklar oluşan Tumay, başka cezaevine naklinin yapılması için Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Başvurusuna yanıt alamayan Tumay’ın 18 Ekim günü cezaevinde öldüğü ailesine bildirildi.

                  CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuyu Meclis gündemine taşıdı. Darp iddialarını hatırlatan Karaca, “Serkan Tumay’ın bu süreçte ailesi ile görüştürülmediği ve durumun Serkan Tumay ile aynı koğuşta kalan arkadaşının, ailesine haber vermesiyle ortaya çıktığı ve bunun üzerine Serkan Tumay ile arkadaşını ayrı koğuşlara aldıkları da söz konusu iddialar arasındadır.

                 Serkan Tumay’ın ailesi söz konusu iddialar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu ve daha önce de can güvenliği olmadığı gerekçesiyle birçok kez başvuru yaptığını fakat hiçbir sonuç almadıklarını ifade etti” dedi.

 

"ADLİ TIP RAPORU PAYLAŞILACAK MI?"

 

Karaca! nın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelttiği sorular şöyle:

 

           “Kırıkkale F Tipi Cezaevinde kalan Serkan Tumay’ın cezaevinde hayatını kaybettiği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar konusunda cezaevi yönetimi hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Serkan Tumay’ın cezaevinde darp edilmesi nedeniyle öldüğü iddialarına ilişkin görevli personel ve gardiyanlar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Serkan Tumay’ın cezaevinde can güvenliğinin olmadığına dair ailesi tarafından yapılan herhangi bir başvuru var mıdır?

Tumay’ın cezaevinde darp edildiğine dair herhangi bir rapor var mıdır?

Serkan Tumay’ın adli tıp raporu kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?”

         Karaca’nın ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Tumay'ın ölümüne dair tutanak verilmeden adli tıpa gönderilmesinin gerekçesi nedir? Otopsinin hafta sonu yapılmasının ve vücutta darp izleri bulunmasına rağmen ailenin ikinci otopsi talebinin reddedilmesinin gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.

 

AİLE SORUMLULARIN BULUNMASINI İSTİYOR

 

          Öte yandan Serkan Tumay’ın kardeşi Gökhan Tumay da önceki gün MA’ya konuşmuş, “Ben kardeşimin daha önce şikâyetçi olduğumuz darp olayı nedeniyle öldürüldüğünü düşünüyorum. Bu nedenle kardeşimi darp ederek ölümüne neden olan kişilerden ve Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurum yönetiminden şikâyetçiyim. Kamera görüntülerinin de incelenerek soruşturma yapılması için suç duyurusunda bulundum” demişti.

              Anne Hasibe Tumay ise salgın sürecinde cezaevine ziyarete dahi gidemediklerini ve bu süreçte oğlunun darp edildiğini söylemişti: “Önce yüzü maskeli kişiler bir odaya kapatıp kolunu, kafasını kırmışlardı, şimdi de öldürüldü. Oğlumun ölümünden sorumlu herkesten şikâyetçiyim. Bunun hesabını verecekler.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.