ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HEKİMHAN VE ARGUVAN DA AV TEPKİSİ

 

07 Aralık 2020 16:06
HEKİMHAN VE ARGUVAN DA AV TEPKİSİ

 

 

              Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde yaban keçisi ve geyiklerinin avlanmaya açılması Hekimhan – Arguvan köyleri doğal hayatı koruma derneği tarafında kınanırken bu bölgede halkın içerisinde büyük bir kesimde büyük tepki çekiyor.

         "Av Turizmi" adı altında para karşılığı yapılan avlanma faaliyetleri Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde ne yazık ki başladı başlatıldı. 

           Bu konu ile ilgili Arguvan ve Köyleri Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetimi adına Barış Gönül'ün basın açıklaması,

           "Arguvan Hekimhan Arapgir doğası sömürülmeye devam ediyor. 2-3 Yıl öncesine kadar Milli Parklar İl Müdürlüğüne bu dağlarda dağ keçisinin yaşadığını ispat etmeye çalışıyorduk. Kaçak avcısı,  pullu avcısından korumaya çalıştığımız dağ keçilerini ihaleyle satan bir anlayış nasıl doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü olabiliyor anlamış değiliz.

           Alevi halkının kutsal kabul ettiği dağ keçilerinin resmi veya gayrı resmi avlatılmasına para karşılığı satılmasına tamamen karşıyız. Hekimhan Arguvan Arapgir ve tüm duyarlı halkın bu durama tepki ve duyarlılık göstermesini istiyoruz" dedi.

Arguvan ve Köyleri Doğal Hayatı Koruma Derneği Yönetimi.

 

Haber; Ali İhsan Öztürk

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.