ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

TÜLOV “ Özgür üniversite düşünen, eleştiren, dönüşen, dinamik bir toplumun temelidir.

 

02 Şubat 2021 05:20
TÜLOV “ Özgür üniversite düşünen, eleştiren, dönüşen, dinamik bir toplumun temelidir.

 

(TÜLOV )TÜRKİYE TANITIM ARAŞTIRMA DEMOKRASİ VE LAİK OLUŞUM VAKFI

 

 

TÜLOV Genel Merkezi Ve Tüm Temsilciliklerinden Kamuoyuna 2021 Basın Açıklaması

Türkiye genelinde ki temsilcileri ile kamuoyuna açıklama yapan TÜLOV Malatya da ki temsilcisi Ali Rıza Bozkurt tarafında yapılan açıklama da tüm Türkiye de demokrasi ve laiklik konularında yapılan anti demokratik uygulamalar eleştirilerek   “ Özgür üniversite düşünen, eleştiren, dönüşen, dinamik bir toplumun temelidir. Üniversiteler “farkında” insanlar yetiştirmelidir.

               Nitekim Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile kökenleri 12 Eylül rejimine dayanan tek tipleştirme çabasına karşı 2 Ocak 2021 tarihinden beri bu değerlerle mücadele yürütmektedir.

                 Temel itiraz; yönetiminden, hocalara veya diğer bileşenlere hiçbir ana unsurun rol oynamadığı bir atamanın yapılmış olmasıdır. Rektörün demokratik yöntemlerle seçilmesi gerekliliğini vurgulayan ve “kayyum rektörü” kabul etmeyen akademisyen ve öğrencilerin mücadelesi kamuoyunda geniş ve haklı bir yankı uyandırmıştır.

                Bu süreçte, direnişlerini sanatla ifade etmek isteyen öğrencilerin düzenledikleri sergi kapsamında bulunan eserlerin amacından saptırılarak direnişin yargılanması, mutlak egemenlik reflekslerine karşı geliştirilen mücadeleyi kırmaya yöneliktir. Bu kapsamda, sergiyi düzenleyen öğrencilerin nefret söylemi üzerinden hedef gösterilmesi; dört öğrencinin gözaltına alınarak, ikisinin tutuklanması kabul edilemez.

                  LGBTİ+ hakları insan haklarıdır. Cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimi ne olursa olsun, herkes eşit haklara sahiptir. Kampüsler çok sesli, çok kültürlü, çok inançlı, çok renkli yaşam pratiklerini koruyacaktır.

                   Boğaziçi Üniversitesi direnişinde tartışılması gereken akademik liyakat ve yeterlilik esaslarının göz ardı edilerek rektör belirleme yöntemidir. Farklı topluluklar ve kimlikler üzerinden direnişe yapılan saldırılar meşru gösterilemez.

                Bu saldırılar aynı zamanda kayyum atamalarının fikir hürriyetine vurduğu kelepçenin somutlaşmış halidir.

                  Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı olarak demokratik, eşitlikçi, çoğulcu ve laik bir Türkiye için Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışma içerisindeyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.