ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

PSAKD "Onurlu insanlar boyun eğmez".

 

02 Şubat 2021 19:55
PSAKD

 

 

Biz göğe bakacağız.

                Boğaziçi üniversitesine, haksız ve hukuksuz bir şekilde atanan kayyım rektörü kabul etmeyen öğretim üyeleri, bilim insanları ve öğrencilerin protestoları devam ediyor.

               İktidar ise bu demokratik ve barışçıl eylemlere dahi tahammül edemiyor. Gençleri din hassasiyeti üzerinden itham edip algı yaratıyor.

             Kâbe'nin fotoğraflarını yere serdikleri yalanı üst düzey yetkililerce dillendiriliyor. Gençler tutuklanıyor. İktidara sesleniyoruz;

                Diyelim ki iddianız doğru. Ne olmuş yani kabenin fotoğrafı serildiyse.? Kâbe maketinden pasta yapanlar yok mu bu ülkede.

                   "Bakara makara..."diyerek inançla alay eden bakan yok muydu.? Yapılan şey açıkça din istismarıdır, şeriatçı, yobazlara cesaret vermektir. Biz bu zihniyeti, Maraş katliamından, Çorum'dan Madımak' dan biliyoruz.

                  Öte yandan AKP'nin polisi tüm akılları kıskandıracak kahramanlıklar yapmaya devam ediyor. Gençler sessizce yürürken, kahraman polis "aşağı bakın" diye bağırıyor ve gözaltına alıyor.

Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak bir kez daha haykırıyoruz ki;

Gençlerin yanındayız.

Asla aşağı bakmayacağız.

Onurlu insanlar boyun eğmez.

Selam olsun göğe bakanlara...

 

PİR SULTAN ABDAL

KÜLTÜR DERNEĞİ

GENEL MERKEZ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.