ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

BOZKURT “ Karanlığa geçit vermeyeceğiz, İstanbul sözleşmesi bizim”

 

21 Mart 2021 11:10
BOZKURT “ Karanlığa geçit vermeyeceğiz, İstanbul sözleşmesi bizim”

 

 

Türkiye tanıtım araştırma demokrasi ve laik oluşum vakfı genel merkezi ve tüm Türkiye de killer in temsilcileri ortak bir bildiri yayınlayarak İstanbul sözleşmesinin bir gece ansızın fes edilmiş olmasını şiddetle kınayarak “ karanlığa geçit vermeyeceğiz İstanbul sözleşmesi bizim “ dediler

Konu ile ilgili yapılan açıklama da Malatya il temsilcisi Ali Rıza Bozkurt’un gönderdiği açıklama da kısaca “ Türkiye de kadınlar İstanbul sözleşmesinin yaşam hakkı olduğunu biliyor. Ancak kadınlara yaşam hakkı dün gece yayınlanan 3718 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gasp edildi gasp edilmiştir.

Bu güne kadar söz

Şiddeti ve kadın cinayetlerini normalleştiren ve azmettiren iktidar ve ortaklarının bu kararı bir kez daha göstermiştir ki “ Kadın cinayetleri politiktir “ .

3718 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile hem halkımızın iradesini hem de anayasayı yok sayan TEK adam diktasını kabul etmiyoruz.

Bizler ülkemizde ki bütün insanlar gibi kadınların ve çocukların özgürce yaşadığı çağdaş demokratik ve laik bir ülke de yaşamak için demokratik mücadelemize devam etmeye ve kadınlarla dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğimizi belirtiriz”

 

“Karanlığa geçit vermeyeceğiz

İstanbul sözleşmesi bizim”

           

Tüm kamuoyuna duyurulur

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.