ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Birleşmiş Milletlerden Gergerli oğlu ve İstanbul Sözleşmesi için çağrı

 

23 Mart 2021 06:02
Birleşmiş Milletlerden Gergerli oğlu ve İstanbul Sözleşmesi için çağrı

 

 

 

 

               Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Ankara'ya İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından geri dönme çağrısı yaptı. Açıklamada, muhalif siyasetçilerin ve aktivistlerin gözaltına alınmasından endişe duyulduğu da belirtildi.

               Reuters'ta yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından geri dönme çağrısı yaptı.

               Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Liz Throssell yaptığı açıklamada, "belli belirsiz terör tanımlı bağlantılı suçlamalarının" muhalif siyasetçilerin ve aktivistlerin 'eleştirel olarak algılanan seslerini bastırmak adına' öne sürüldüğünü söyledi. Throssell, muhaliflerin gözaltına alınmasından endişe duyulduğu da belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.